İnternet kesintisini Kurtulmuş da açıklayamadı: Provokasyon yapmamalı!

Kategori: Güncel - Tarih: 28 Ekim 2016 15:18
İnternet kesintisini Kurtulmuş da açıklayamadı: Provokasyon yapmamalı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, doğu ve güneydoğu bölgelerindeki internet kesintilerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışacak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgisi bulunmadığını savundu.

Dünden bu yana Türkiye’nin yüzde 8’inde internet kesilmiş durumda. İnternet kesintilerinden Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kilis ve Adıyaman etkileniyor. Şu anda 6 milyon kişinin internet erişimi bulunmuyor.
 
Kurtulmuş, internet kesintisinin gözaltılarla alakasının olmadığını belirtti, ancak kesintinin nedenine ilişkin net konuşmadı.
 
Sosyal medya üzerinden zaman zaman provokasyonların gerçekleştirildiğini öne süren Kurtulmuş, “Sosyal medya sorumsuzca davranılacak bir alan değildir. Herkes burada çok dikkatli davranmalıdır” dedi.
 
Önemli olanın Türkiye’nin birliği olduğunu savunan Kurtulmuş şöyle devam etti: “Aramızda siyasi farklılıklar olabilir ama hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. İnterneti, sosyal medyayı kullananlar da asla ayrılık dili üzerinden birtakım provokasyonlar yapamaz, yapmamalıdır.”
 
Önceki akşam Kışanak, Diyarbakır Havalimanı’nda, Anlı ise evinde gözaltına alınmıştı. İkilinin evlerinde yapılan aramalar önceki gece 23.20’de, belediye binasında yapılan arama ise saat 05.20’de sona ermişti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/internet-kesintisini-kurtulmus-da-aciklayamadi--provokasyon-yapmamali--9214.html