Hizan'da Nuriye Hanım yatılı kız Kur'an kursu temeli atıldı

Kategori: Hizan - Tarih: 2 Aralık 2016 16:06
Hizan'da Nuriye Hanım yatılı kız Kur'an kursu temeli atıldı

Hizan ilçesinde Nuriye Hanım yatılı kız Kur'an kursu temeli atıldı.

Temel atma töreninde dualar edilerek, kurban kesilerek temelin ilk betonu döküldü.

Törende konuşan Hizan İlçe Müftüsü Tahir Erçin, Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye'nin her yerinde Kur'an öğretimini sağlayacak müesseseler kurulması için çabalar sarf ettiğini söyledi.

Erçin, "Alemin her yerinde Kur'an'ın hafızları var. Özellikle ecdadımız Kur'an'a ve İslam'a en büyük hizmeti yapmış. Bu hizmeti karşılığında da yücelmiş ve insanlığın nezdinde büyük değer kazanmış bir millet olma hususiyeti taşıyor. Çünkü Kur'an kendisine hizmet edenleri yüceltir. Kur'an kendisini okuyanları kendisiyle amel edenleri Allah katında en makbul kul olma derecesine yükseltir. Tabi Kur'an'ın öğretilmesi için de müesseselere ihtiyaç var. Buraya 50 yatak kapasiteli bir kız Kur'an kursu inşa edilecek, bu binamızın inşaatı bir hayırsever tarafından yapılacaktır. Kız çocuklarımız artık yapacağımız Kur'an kursunda hafızlık yapacaklardır." dedi.

Temel atma törenine, Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçe imamları,- ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfi'na ait arsa üzerinde 50 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek olan kursa Bediüzzaman Said Nursi'nin annesinin ismi verildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/hizan-da-nuriye-hanim-yatili-kiz-kur-an-kursu-temeli-atildi-9426.html