Güney Afrika'da evde yalnız bırakılan bebeği sıçan yedi

Kategori: Dünya - Tarih: 21 Aralık 2016 13:38
Güney Afrika'da evde yalnız bırakılan bebeği sıçan yedi

Güney Afrika'da dev sıçanlar, gece parti için dışarı çıkan annenin yatağında bıraktığı 3 aylık kız bebeği canlı canlı yiyerek ölümüne sebep oldu.

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinin Katlehong bölgesinde hafta sonu yaşanan olayda ismi açıklanmayan ikiz bebek sahibi 26 yaşındaki anne, parti yapmak için gece dışarı çıktığında 3 aylık Lucky adlı erkek bebeğini yanında götürdü. İkizlerden kız bebeği yatağında bırakan sorumsuz anne, şafakta eve döndüğünde zavallı bebeğin dev sıçanlar tarafından yenmiş cesedinden kalanları kanlar içindeki yatakta buldu.

KEMİRGENLER BEBEĞİN DİLİNİ, GÖZLERİNİ VE PARMAKLARINI YEDİ

Sabah 06:30 civarında yaşadığı kulübeye dönen ve gördüğü manzara karşısında şoke olan anne, çığlıklar eşliğinde komşularından yardım istedi. Bağırış çağırışlara koşan komşuları, evdeki feci sahneyle karşılaştı. Sorumsuz annenin bir komşusu: "Zavallı bebek acı dolu bir ölümle hayata veda etmiş. Küçük bebeğin dili, gözleri ve parmakları kemirgenler tarafından yenmişti. Küçük bedeninin bazı parçalarının kayıp olmasına karşın bebeğin cesedinin kalan kısmında dev sıçanların ısırık izleri ve yaralar olduğunu fark ettik. Bu kadın hapiste çürümeli, annelik yapmasına izin verilmemeli." sözlerini dile getirdi.

BEBEĞİN ANNESİ PARTİLERE DÜŞKÜNLÜĞÜYLE TANINIYOR

İhbar üzerine olay yerine gelen polisin, sorumsuz anneyi sorgulama için götürmesinin ardından toplanan öfkeli kalabalık, kadının bütün gece bölgedeki bir barda içki içtiğini söyledi. İhmalkar annenin kirada oturduğu gecekondunun sahibinin kızı Noluthando Mtshali, ikiz bebeklerin geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Noluthando: "Bu kadının en çok sevdiği şey partilere gitmek. Zavallı bebeği o halde görmeye dayanamayacağım için evden içeriye adımımı atamadım. Bu senenin başından beri kiracımız olan kadının ikizleri geçtiğimiz hafta hastaneye götürülmüştü. Bebeklerin neden hastaneye götürüldüğü hakkında bir bilgimiz yok." sözlerini sarf etti.

POLİS, BEBEĞİN KEMİRGENLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Sorumsuz annenin gözaltına alınması sonrasında ikizlerin 28 yaşındaki babası, 3 aylık oğlunu bakımı altına aldığını söyleyerek: "İkizlerin annesi, eski kız arkadaşım cuma gecesi oğlumuzu yanına almış kızımızı evde yalnız bırakarak dışarı çıkmış. Sabah eve döndüğünde de bebeğimizin ölüsüyle karşılaşmış." açıklamalarında bulundu. Katlehong polis sözcüsü Mega Ndobe ölen bebeğin annesinin tutuklandığını belirterek: "Küçük bebeğin sıçanlar tarafından saldırıya uğradıktan sonra öldüğünü söyleyebilirim. Anne tutuklandı ve ölüme sebebiyet veren ağır ihmal ithamıyla suçlanıyor. Genç kadın gelecek yıl hakim karşısına çıkacak." sözlerini sarf etti.


 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/guney-afrika-da-evde-yalniz-birakilan-bebegi-sican-yedi-9555.html