Bitlis'teki beden eğitimi öğretmenleri bir araya geldi

Kategori: Bitlis - Tarih: 14 Aralık 2016 16:24
Bitlis'teki beden eğitimi öğretmenleri bir araya geldi

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, ilde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi.

Kentteki bir kafede öğretmenlerle bir araya gelen Durer, bir ilde sporun ileri gitmesinin o ilin spor adamlarıyla mümkün olduğunu söyledi.

Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, "İlimizdeki beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelip, ilimizin sporunu ve gençliğini konuşmayı uzun bir süre önce planlamamıza rağmen bir türlü nasip olmuyordu. Ancak bugün bir araya gelmek mümkün oldu. Öğretmenlerimizi dinledik. İlimizin sporunun nasıl daha ileri götürülebileceğini uzunca tartıştık. Arzu eden kurumlara da bunu rapor etmeye hazırız. Bazı yazılı kaynaklara göre ilimiz Bitlis'te spor bin 500'lü yıllara dayanmaktadır. Zamanında modernleşip teşkilatlanarak tüm toplumlarda yaygın bir hale gelen bugünkü spor nevilerinde bile henüz sistemini oturtamamış bazı spor branşlarının ilimizde geçmiş zamanlarda yapılmış olması, geçmişimizle olan karşıtlığımızı ortaya koymaktadır. Geçmişte ilimiz Bitlis'te golf, tenis, kayak, buz pateni, avcılık, atıcılık, at yarışları, güreş, atletizm ve halk oyunları sporlarının halk arasında sık sık tertiplenip düzenlendiği bilinen gerçeklerdendir. İlimizin geçmişteki bu spor zenginliği daha sonra günümüz cazip sporlarından futbol, basketbol ve voleybol gibi takım sporlarını da içine alarak daha da renklenmiştir. Bölgenin iklim özelliği ve coğrafi konumu göz önünde bulundurulursa ilimiz ve çevresinde bazı spor dallarının daha etkin olduğu görülür. Bunlar arasında atıcılık ve avcılık, futbol, atletizm ve her türlü kış sporları sayılabilir. Ayrıca ilimiz yüzme ve yelken sporuna da yatkın bir ildir. Bitlis Spor bir dönem 2. lige yükselmiş ve bölgenin önemli bir futbol kulübü haline gelmiştir. Kulüp Başkanı Cezmi Hamamcıoğlu'nun maddi ve manevi destekleri ile bir dönem yıldızı parlayan Bitlis Spor, daha sonra 3. Lige ve oradan da amatör kümeye düşmüş ve bir türlü hedeflediği başarıyı bir daha yakalayamamıştır" dedi.

1995 yılında Bitlis'e vali olarak atanan Osman Badraslı spora ve sporcuya olan ilgisinden dolayı ilin spor geçmişini incelediğini ve ilk olarak 8 Ağustos Stadına çim yaptığını belirten Durer, "Spor salonunun ve stadyumun daha modernleşmesi için çaba sarf etmiştir. Bir de yıkılmış olan Çiftkaya Kayak Tesisinin tekrar yapımı için uğraşmış ve çabaları sonuçsuz kalmamıştır. Tesisin büyük bir kısmı yapılmıştır. Fakat tesisi tamamlamaya ömrü vefa etmemiştir. Vefatından sonra tesis olduğu gibi kalmıştır. Taki 2002 yılında Uğur Boran Bitlis'e vali olarak atanmıştır. Merhum Uğur Boran doğru ve kararlı spor politikaları ile bölge sporunun gelişmesinde büyük rol oynamış, gençleri spora çekmeyi başarmıştır. Bitlisli iş adamlarımızın da desteğini alarak merhum Osman Badraslı zamanında yarım kalan kayak evi tesisini tamamlamış, ilimizi modern bir tesise kavuşturmuştur. Bu çabası Bitlis halkı tarafından takdirle karşılanmış ve unutulmazlar arasına adını yazdırmıştır. Yapımı tamamlanan Çiftkaya Kayak Tesisleri yeniden ilimizin kayak sporunu canlandırmıştır. Başarılı kayakçı sayımızda ciddi bir artış olmuştur. Özellikle 2004 ve sonrası ilimizde kurulan kayak kulüpleri, ilimizin kayak sporunun ilerleme kaydetmesi için önemli bir çaba içerisinde olmuşlardır. Yine son yıllarda, yetenekli genç sporcularımız ve gayretli genç antrenörlerimiz sayesinde atletizm branşında, ilimizde çok güzel gelişmeler yaşanmıştır. 2008 yılında dönemin Bitlis Milletvekili Cemal Taşar'ın girişimleri ile o dönem ülkemizde birçok büyük şehirde dahi olmayan ve sayısı 20'yi geçmeyen Spor Lisesi ilimiz Bitlis'e de kurulmuştur. Spor Lisesinin ilimize kurulması, başka şehirlere gidip tahsilini sürdürmek zorunda kalan sporcularımızı bu önemli sıkıntıdan kurtarmıştır. Son olarak şunları söylemek isterim. Gençlerimizin milli ve manevi duygularını en üst seviyeye taşınmanın yolu, gençlerimizi spora kanalize etmekten geçer. Bitlis, sporcu maddeni diyebileceğimiz bir şehirdir. Spor öğretmenlerimize, antrenörlerimize ve sporcularımıza sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-teki-beden-egitimi-ogretmenleri-bir-araya-geldi-9503.html