Bitlis'te kapalı böbrek kisti ameliyatı yapıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 12 Ekim 2016 20:06
Bitlis'te kapalı böbrek kisti ameliyatı yapıldı

Bitlis Devlet Hastanesinde kapalı cerrahi (laparoskopi) yöntemiyle böbrek kisti ameliyatı yapıldı.

Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Çağrı Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede kapalı böbrek kisti operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Böbrek kistlerinin ortalama 50 yaşından sonra her iki kişiden birinde görüldüğünü kaydeden Doğan, şöyle konuştu: 

"İyi böbrek kistleri için genellikle 7 santimetreyi geçmediği sürece cerrahi müdahale yapılmaz. Böbrek kistinin 7 santimetreyi geçtiği, ağrısı ve dolgunluk hissi olan hastalara cerrahi önerilebilir. Bu ameliyatı kapalı ve açık yapma imkanları mevcuttur. Kapalı yapılmasındaki amaç, hastanın erken taburcu edilmesi ve ameliyat sonrası ağrısının az olmasıdır. Bu nedenle sosyal yaşamına geri dönmesi açısından bizim için önemlidir. Ameliyatı, hastanın vücudunda 3 delik açarak yapıyoruz. Kapalı ameliyat olduğundan dolayı vücudunda daha az iz kalmaktadır. Ameliyat sırasında bizden yardım ve desteğini esirgemeyen Genel Cerrahi Uzmanı Murat Baki Yıldırım ve Namık Kemal Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cenk Murat Yazıcı'ya çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Bitlis'e kapalı ameliyatlar konusunda faydasının gelmesini umut ediyoruz."

Kapalı böbrek ameliyatı olan Ali Yalçın da dün ameliyat olduğunu ve gayet güzel geçtiğini belirterek, "Ameliyat eden hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Dün ameliyat oldum bugün ise ayağa kalkabiliyorum." dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-kapali-bobrek-kisti-ameliyati-yapildi-9122.html