Bitlis'te iş yerlerinin toplu kapatılması yasaklandı

Kategori: Bitlis - Tarih: 15 Kasım 2016 21:01
Bitlis'te iş yerlerinin toplu kapatılması yasaklandı

Bitlis Valiliği, kamu düzeninin korunması amacıyla il genelinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını, yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtildi.
 
Kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Kamu hizmetlerinin aksamaya mahal vermeksizin, değişen şartlara ve ihtiyaçlara uyumlu bir şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması kamu düzeniyle yakından ilişkilidir. Ayrıca vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temine yönelik piyasa şartlarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminin güvence altına alınmasının da devletimizin sorumlulukları arasında olduğu açıktır. Kamu hizmetleri ile piyasa şartlarında mal ve hizmet sunumu kamu düzeninden etkilenmektedir. Bu mal ve hizmetlerin aksatılmadan sunulmasının yanı sıra güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyaçlarının da güvence altına alınması için devletimizin çabaları yanında vatandaşlarımızın da hukuk kurallarına uygun bir şekilde davranmaları gerekmektedir. İl sınırları içinde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri hususlar bahane edilerek zaman zaman iş yerlerinin çeşitli provokatif, yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları tespit edilmiştir."
 
İş yerlerinin toplu şekilde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükununu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı vurgulanan açıklamada, "Kamu düzeninin korunması amacıyla ilimiz genelinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır." denildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-is-yerlerinin-toplu-kapatilmasi-yasaklandi-9325.html