Bitlis'te çipli kimlik kartları 2017'de dağıtılacak

Kategori: Güncel - Tarih: 22 Aralık 2016 18:40
Bitlis'te çipli kimlik kartları 2017'de dağıtılacak

Bitlis'te, çipli kimlik kartlarının yıl başından itibaren verilmeye başlanacağı bildirildi.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Rauf Gülmez, yaptığı açıklamada, 2017 Ocak'tan itibaren Bitlis merkez ve bağlı ilçelerinde nüfus müdürlükleri aracılığıyla çipli ve güvenlikli kimlik kartlarının verilmeye başlanacağını belirtti.

Kimlik kartı için bizzat başvurulması gerektiğini ifade eden Gülmez, şu bilgileri verdi: 

"Her vatandaşın orta parmağı ile avuç içi sisteme aktarılacaktır. Sırasıyla işaret, yüzük, serçe ve son olarak başparmağın biyometrik verileri alınacaktır. 15 yaşını tamamlamış her bireyin biyometrik verileriyle imzası sisteme aktarılacaktır. İsteğe bağlı olarak da 7 ile 15 yaş arasındaki bireylerin biyometrik verileri sisteme kayıt yapabilecektir. Yeni kimliklerimiz 10 yıllık kullanım süresi var. Kimliklerin 15 lira ücreti tabidir. Kayıp kimlik ücreti 30 liradır. 30 günlük süre içinde yapılan doğum bildirimlerinden ücret alınmamaktadır. Sisteme mevcut adresi bulunan vatandaşlarımız, herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunabilecektir."

Gülmez, başvuruların alındıktan sonra yeni tip kimlik kartlarının 10 gün içerisinde vatandaşın adresine teslim edileceğini dile getirdi.

Bu arada Bitlis'te ilk çipli kart başvurusu Vali Ahmet Çınar tarafından yapıldı.

Gülmez, biyometrik veri alınımı sırasında Çınar'a yeni kimlik kartları ve başvurular hakkında bilgi verdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-cipli-kimlik-kartlari-2017-de-dagitilacak-9563.html