Bitlis'te 500 hektarlık alanda 15 Temmuz Şehitleri Ormanı oluşturuldu

Kategori: Bitlis - Tarih: 29 Kasım 2016 21:12
Bitlis'te 500 hektarlık alanda 15 Temmuz Şehitleri Ormanı oluşturuldu

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünce, Bitlis çevre yolundaki 500 hektarlık alanda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan 247 kişi için törenle fidan dikildi.

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türkiye genelindeki gibi kentte de 15 Temmuz şehitleri için orman oluşturma çalışması yürüttüğünü söyledi.

Darbe girişiminin artık herkes tarafından bilindiğini belirten Çınar, Türkiye'nin bütün Müslümanlar ve Müslüman olmayan mazlumların dualarında yer aldığını, umudu haline geldiğini kaydetti.

FETÖ'nün, insanlık tarihinin görebileceği en alçakça girişimi gerçekleştirdiğini anlatan Çınar, örgütün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni iç savaşa sürükleme, zayıflatma ve meydanı emperyalistlere bırakmayı hedefleyen bir girişimde bulunduğunu dile getirdi.

Çınar, "100 yıl önce şehit olan dedelerin torunları, bugün de canlarını bu millet, ümmet, devlet, şeref, namus ve haysiyet için feda etti. Burada birer ağaç dikerek 15 Temmuz şehitlerinin isimlerini Bitlis'te de yaşatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ise 15 Temmuz gecesi, ülkenin üzerinde hain emelleri olanların, terör örgütü eliyle hain bir kalkışma yaptığını söyledi.

Milletin aziz evlatlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla bir dakika tereddüt etmeden caddelere, sokaklara, hava meydanlarına ve köprülere inerek ülkenin geleceği ve demokrasiyi kurtardığını kaydeden Polat, şöyle devam etti: 

"Bu millet kalkışmayı önlerken 247 şehit, 2 bin 185 gazi verdi. Bu büyük demokrasi mücadelesinin, kahramanlığın, zaferin unutulmaması adına Türkiye'nin her ilinde şehitlerimiz adına ormanlar kuruyoruz. Bu ormanlar ve diktiğimiz fidanlar yeşerdikçe, inşallah 15 Temmuz, bu milletin beyninde, fikrinde, zikrinde yeşererek yeşil ve canlı kalacak. 15 Temmuz'u gelecek nesillere en iyi ve en anlamlı şekilde aktarmış olacağız. Bu kuracağımız ormanlarla bizim için şehit olan, hayatından vazgeçen, çocuklarımız daha güzel bir ülkede yaşasın diye çocuklarını yetim bırakanlara bir nebze olsa şükran ve minnetlerimizi ileteceğiz."

Okunan duanın ardından Vali Çınar, Polat, kurum amirleri, Orman İşletme Şefliği personeli ve öğrenciler, şehitler adına birer fidan dikti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-te-500-hektarlik-alanda-15-temmuz-sehitleri-ormani-olusturuldu-9404.html