Bitlis Organize Sanayi Bölgesi'nin yer tahsisi için protokol imzalandı

Kategori: Bitlis - Tarih: 29 Kasım 2016 21:05
Bitlis Organize Sanayi Bölgesi'nin yer tahsisi için protokol imzalandı

Bitlis Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Ahmet Çınar, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan ile 3 yatırımcıya arsa tahsisi için sözleşme imzaladı.

İçişleri Bakanlığınca Bitlis Belediye Başkanı Vekili olarak görevlendirilen Vali Çınar, belediyede TSO Başkanı Tezcan ile bir araya geldi.

Çınar, işlemleri tamamlanan organize sanayi bölgesinde işletme kurmak isteyen 3 yatırımcıya arsa tahsisi konusunda, Tezcan ile sözleşme imzaladı.

"Bitlis bir ilki yaşıyor"

Vali Çınar, yaptığı açıklamada, bölgelerin ve şehirlerin ekonomisinin ana dinamiğini oluşturan organize sanayi bölgesinin kentte bulunmadığını söyledi.

Öte yandan Bitlis'te organize sanayi bölgesi ile ilgili bütün işlemlerin tamamlanarak resmileştiğini ve arsa tahsisinin başladığını bildiren Çınar, şöyle konuştu: 

"Organize sanayi bölgesinde 56 parselimiz var. Bununla ilgili başvurular içinden 31'i yatırıma değer görüldü. Kendilerine her an bu arsaların tahsisini yapabileceğimizi de bildirdik. Bugün burada Bitlis bir ilki yaşıyor. Özellikle son yılda milletimizi ve halkımızı hayatından bezdiren bütün bu terör olaylarından sonra hayatın devam ettiğini, hızla normalleşmeye gittiğimizi, ekonomik faaliyetlerin bölgede hızla devam ettiğini, ekonomik yatırım ve faaliyetlerin burada yapılabileceğini göstermiş oluyoruz."

"Güvenlik açısından da hiçbir problem yok"

Çınar, gıda ve sanayi alanında işletme kurmak isteyen 3 firmayla sözleşme imzaladıklarını belirterek, firmalardan birinin ilk kazmayı vurarak inşaat çalışmalarına başladığını kaydetti.

Öncü olup çığır açtığı için ilk kazmayı vuran firmaya törenle plaket vereceklerini dile getiren Çınar, "Organize sanayi bölgesinde 'Bismillah' dedik. En kısa zamanda buradaki bütün parsellerin dolacağına inanıyoruz. Yapılan müracaatlardan da bu anlaşılıyor. Bitlis çok güzel ve bereketli bir coğrafya. Burada her türlü yatırıma uygun şartlar var. Güvenlik açısından da hiçbir problem yok. Bütün yatırımcılar Bitlis'e gelip yatırım yapabilirler. Yatırımcıları Bitlis'e davet ediyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin." dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-organize-sanayi-bolgesi-nin-yer-tahsisi-icin-protokol-imzalandi-9403.html