Bitlis İl Özel İdaresi 55 aracıyla kışa hazır

Kategori: Bitlis - Tarih: 31 Ekim 2016 14:02
Bitlis İl Özel İdaresi 55 aracıyla kışa hazır

Kış mevsiminin çetin geçtiği ve Türkiye'de en fazla kar yağışı alan iller arasında yer alan Bitlis'te, İl Özel İdaresince araç ve ekipman hazırlıkları tamamlandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Yücel İlarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerden itibaren kar yağışının beklediklerini ve bu nedenle bütün ekipman ve personellerin hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Bitlis ve ilçelerine bağlı 343 köy 275 mezra bulunduğunu ve yaklaşık 2 bin 300 kilometrelik yol ağında karla mücadele çalışması yürüteceklerini belirten İlarslan, "Bitlis'te kış mevsimi çok çetin geçiyor. İl Özel İdaresi olarak kışa hazırız. Araçlarımız ve iş makinelerimizle ilgili bakım onarımları yaptık. Artık karın yağmasını bekliyoruz. Zorlu kış şartlarında bazen bir köy yoluna 20 kez gidiyoruz. Ama karla mücadelede tecrübeliyiz. 10 ayrı şantiyede 86 personel 55 iş makinesiyle artık karın yapmasını bekliyoruz." diye konuştu.

"Bizi asılsız ihbarlar zorluyor"

Kış boyunca karla mücadelede ortalama 20 bin kilometre yol açma çalışması yürüttüklerini bildiren İlarslan, ancak 112 Acil Servis'ten gelen ihbarlara öncelik verdiklerini vurguladı.

Bütün vakalarda 112 ekibiyle koordineli çalıştıklarını ve açılan köy yollarını 112'den gelen yeni talepler üzerine tekrar açtıklarını anlatan İlarslan, "Bizi asılsız ihbarlar zorluyor. Asılsız ihbarlar konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu konuda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Asılsız ihbarların cezası var. Bu ihbarlardan dolayı yetişmemiz gereken öncelikli yerlere zamanında yetişemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/bitlis-il-ozel-idaresi-55-araciyla-kisa-hazir-9234.html