Ahlat'ta ilçesinde Halep için yardım kermesi düzenlendi

Kategori: Ahlat - Tarih: 13 Aralık 2016 16:33
Ahlat'ta ilçesinde Halep için yardım kermesi düzenlendi

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH), Eğitim Bir-Sen Ahlat Şubesi ve Ahlat Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından Suriye’nin Halep kenti için yardım kesmesi düzenledi.

"Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Ahlat Kültür Merkezinde düzenlenen kermeste hem el işi ürünler hem de hayırseverlerin yapmış olduğu yemek ve tatlı çeşitleri satışa sunuldu. Satışlardan elde edilen gelir ile Suriye'nin Halep kenti için un yardımında bulunulacağını belirten Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, Ahlatlıların kesmese gösterdiği yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kermesi Eğitim-Bir-Sen Ahlat Şubesi ve Ahlat Aile Destek Merkezi ile ortaklaşa düzenlediklerini ifade eden Taşcan, "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında hem yardım kermesi düzenlediklerini hem de İHH öncülüğünde 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan araç konvoyu hakkında bilgilendirme yaparak başvuruları aldıklarını kaydetti. Taşcan, kermesten elde edilecek olan gelirlerin un yardımı olarak Halep'e ulaştırılacağını dile getirdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ahlat-ta-ilcesinde-halep-icin-yardim-kermesi-duzenlendi-9496.html