Adilcevaz'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Kategori: Adilcevaz - Tarih: 19 Ekim 2016 18:01
Adilcevaz'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Adilcevaz ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Adilcevaz Belediye Meydanında düzenlenen program, Atatürk büstüne muhtarların çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Muhtarlar adına Selçuklu Mahallesi Muhtarı Mehmet Yapan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Muhtarlar Gününü kutladığını ifade ederek, "Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlık, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Muhtarlarımız, bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü yürekten kutluyor, kendilerine sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum" dedi.

İlçede düzenlenen Muhtarlar Günü programı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda davetlilere verilen ikramın ardından sona erdi.

Programa Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgç, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kamu kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/adilcevaz-da-19-ekim-muhtarlar-gunu-kutlandi-9168.html