2011 yılında yapılan evler halen teslim edilmedi

Kategori: Bitlis - Tarih: 25 Ekim 2016 18:39
2011 yılında yapılan evler halen teslim edilmedi

Bitlis’in Hüsrevpaşa Mahallesi evlerinin belirlenen tarihte kendilerine teslim edilmediğini iddia eden vatandaşlar, oturma eylemi yaptı.

Mahalle sakinlerinden Reşat Tatar, yaptığı açıklamada, 2011 yılında Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Bitlis Belediyesi işbirliğiyle evlerini TOKİ'ye verdiklerini ve 2012 yılında evlerinden çıktıklarını söyledi.

2013 yılında ihale edilerek ekim ayında temel atıldığını anımsatan Tatar, şöyle konuştu: 

"Bizlere temel atılırken en geç 2 yıl içinde evlerimizin teslim edileceği söylendi. Ancak 2016 yılının sonuna geldik ve halen evlerimiz teslim edilmedi. Geçen yıl TOKİ 2016 yılının temmuz ayında evleri teslim edeceğini söylemişti. Yüklenici firmanın hatalı imalatlar yapmasından dolayı TOKİ geldi ve evleri almadı. Bundan dolayı evlerimizi bize teslim etmedi. Burası Bitlis ve kış şartları ağır. Hak sahiplerinin büyük bir kısmı kiracı ve mağdur. Ev sahipleri kiracılarını çıkarmak istiyor. Buraya geçersek iki tarafa yakıt parası ödemek sorunda kalacağız. Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini ve evlerimizin teslim edilmesini istiyoruz. Aradan 5 yıl geçti ve sesimizi hiç kimseye duyuramıyoruz. Kime gittiysek boş döndük. Yetkililerin bu konuyu çözmesini istiyoruz."

Hatice Özer ise 5 yıldır mağdur olduklarını belirterek, "Verilen proje yapılmadı. Projede cami, havuz ve oyun parkları yer alıyordu. 4 dörtlük bir proje vardı. Çocuklarımızın oynayacağı bir alan yok. Ya evimizi verecekler ya da buradan gitmeyeceğiz. Ailece burada kalacağız. Evimizi istiyoruz. Mağduruz." diye konuştu.

Mahalle muhtarı Hasan Özer de mağdur olduklarını ve evi teslim alıncaya kadar eylem yapacaklarını belirtti.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/2011-yilinda-yapilan-evler-halen-teslim-edilmedi-9198.html