Güroymak’ta silahlı saldırı sonucu 1 ölü Güroymak’ta silahlı saldırı sonucu 1 ölü
Güroymak (Norşin) ilçesi, Gölbaşı beldesi Çıtak köyü, Kaniraj mezrasında 2 aile arasında bulunan husumet nedeniyle yaşanan silahlı saldırı sonu 3 kardeşin hayatını kaybettiği ve 1 kız çocuğunun da yaralandığı olayla ilgili tutuklu sayısı 4'e yükseldi. Gözaltında bulunan 2 kişi ise serbest bırakıldı.
Güvenlik güçleri saldırıdan sonra Bitlis ve Osmaniye'de ki çeşitli adreslerde saklanan zanlılara yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda Osmaniye'de 3 ve Bitlis'te ise 5 kişi gözaltına almıştı. Osmaniye'de gözaltına alınan Z.K. ve Bitlis'te gözaltına alınan İ.M. ve N.M. tutuklanıp cezaevine gönderilirken, N.K ,B.K ve O.K ise şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı. Sorguları tamamlanan şüphelilerden N.K'nın tutuklanmasıyla birlikte olayda tutuklu sayısı 4'e yükseldi. Gözaltında bulunan B.K ve O.K ise sorgularının ardından serbest bırakıldılar. Olaya karıştıkları belirlenen diğer zanlılar ise güvenlik güçleri tarafından her yerde aranıyor. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.
'GÜVENLİK GÜÇLERİ 3 KÖYDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR'
Bir yandan olaydan sonra kayıplara karışan zanlıların yakalanması için çalışmalar aralıksız devam ederken, güvenlik güçleri olumsuz bir durum yaşanmaması için Kanhiraj Mezrası, Taşüstü Köyü ve Gedikpınar Köylerinde güvenlik önlemlerini arttırdı. Jandarma ve korucuların geceli ve gündüzlü olarak 3 köyde nöbet tutmaya devam ediyor.