Güroymak Kaymakamı gençlerle bir araya geldi Güroymak Kaymakamı gençlerle bir araya geldi
Toplantıda konuşan BDP MYK üyesi Nimet Sezgin, tehdit iddialarının yanı sıra, koli ve para dağıtarak halkın iradelerini gasp etmeye çalışan AKP'lilere, 'Akıllarını başlarına alsınlar' uyarısında bulundu.

BDP Güroymak İlçe Örgütü, ilçede 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim öncesi, AKP'nin yürüttüğü politikaya ilişkin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, BDP MYK üyesi Nimet Sezgin, BDP PM üyeleri Mazlum Kayaalp ve Sırrı Sever, BDP Güroymak İlçe Başkanı Hakan Tadik katıldı. Toplantıda konuşan Tadik, AKP'nin ilçede ikameti bulunan ancak işsizlikten dolayı ilçeden göç eden aileleri arayarak BDP'ye oy vermemeleri yönünde tehdit ettiğini iddia etti. İlçede seçim çalışması yürüten AKP'lilerin mahallere giderek, kimi aileleri BDP'ye oy vermemeleri yönünde tehdit ettiğini de belirten Tadik, ilçede provokasyon yaratılmaya çalışıldığına vurgu yaptı. Tadik, BDP olarak ilçede herhangi bir huzursuzluğun çıkmaması için gereken hasiyeti gösterdiklerini ancak tehditlere de boyun eğmeyeceklerini dile getirdi.

'Akıllarını başlarına alsınlar'

Tadik'in ardından konuşan BDP MYK üyesi Nimet Sezgin ise 30 Mart yerel seçimlerinde halkın BDP'den yana iradesini kullandığını ancak devlet yetkilileri ve AKP'nin BDP'ye karşı yekvücut olup seçimleri hileyle iptal ettiğini söyledi.

Sezgin, devletin halka kolilerle yardım ve para vererek iradelerini gasp etmeye çalıştığını ancak halkın bu oyuna gelmediğini de dile getirdi. Halkın zulüm yapanların yanında olmayacağını söyleyen Sezgin, ilçede halkı tehdit edenlere, 'Akıllarını başlarına alsın' uyarısında bulundu. BDP'nin Güroymak'ta birey veya ailelerle yarışmadığını, aksine devletin tüm güçleriyle yarıştığını dile getiren Sezgin, BDP'nin seçimleri kazanacağından emin olduklarını vurguladı.

'Halk bu oyunlara itibar etmez'

AKP'lilerin ilçede yardım dağıttığı duyumlarını aldıklarını yineleyen Sezgin, halkın bu tür oyunlara itibar etmeyeceğini söyledi. 30 Mart yerel seçimlerin iptal edilmesiyle halkın iradesinin yok sayılmaya çalışıldığına işaret eden Sezgin, ilçede ikameti olan ancak ilçe dışında bulunan yurttaşları kendi iradelerine sahip çıkmak için Güroymak'a davet etti.