Losev

Güroymak STK'larından Barışa Ortak Çağrı

Videoyu Aç Güroymak STK'larından Barışa Ortak Çağrı
A
a

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylar için sağduyu çağrısında bulundu.

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BİGADER) Başkanı Mahir Okay yaptığı açıklamada, barışın tekrar sağlanması için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Bitlis'teki STK temsilcileriyle bir araya gelerek tekrar barış ortamının sağlanması için ellerini taşın altına koyacaklarını dile getiren Okay, "Olaylar susmakla bitmiyor. 3 yıldır devam eden barış sürecinde, gece yarısı istediğimiz köye, mahalleye güvenli şekilde gidiyorduk. Ama artık esnaf erken saatte kepenk kapatıyor. Vatandaşlar karanlık çökmeden evlerine gidiyor. Barış sürecinin bozulmasıyla en büyük zorluğu Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Kürt vatandaşlarımız çekiyor" dedi.

Öğretmen ve sağlık personelinin olaylar nedeniyle tedirginlik duyduğunu anlatan Okay, "Doğuda büyük bir düzensizlik ve savaş var. Huzurun sağlanması için herkes elini taşın altına koymalı" diye konuştu.

Okay, vatandaşları sağduyuya davet ettiklerini de belirtti.

"Ciddi şekilde zarar görüyoruz"

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferit Gülcüoğlu ise son zamanlarda yaşanan olaylardan esnafın ciddi zarar gördüğünü söyledi.

 Barış sürecinin devamı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Gülcüoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün STK'ların bir araya gelip, olayın suçlusunu aramadan, bir an önce bu huzursuzluk ortamının bitmesi için gerekli çalışmayı yapmasını istiyoruz. Çünkü artık ciddi şekilde zarar görüyoruz. En kısa zamanda tekrar huzur ortamına kavuşmayı istiyoruz. İnşallah bu süreç, bu gergin ortam yakın zamanda bitecek. Hepimiz bunu temenni ediyoruz. İsteğimiz, acilen şiddet sarmalından çıkılıp, çözüm, barış, kardeşlik sürecine dönülmesidir."

Güroymak Muhtarlar Derneği Başkanı Medeni Durak da barış ve huzurdan yana olduklarını vurguladı.

Türkiye 'nin gelişmesine büyük katkı sunan barış sürecinin, bölgenin ekonomisini de canlandırdığına işaret eden Durak, "Son yaşanan olaylardan herkes etkilendi. Her iki tarafı da sağduyuya davet ediyoruz. Barış süreci devam ederse refah ve huzur olacaktır. Herkes barış sürecinin devam etmesine muhakkak katkı sunmalı. Hepimiz kardeşçe, bir arada yaşamak istiyoruz" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.