Define avcıları Güroymak'ta fotokapana yakalandı Define avcıları Güroymak'ta fotokapana yakalandı
Kısa film hakkında Bitlis Haber13'e açıklamada bulunan Güroymak İMKB Anadolu Lisesi öğretmeni Hüsnü Ali Talay, İMKB öğrencileri çektikleri 'İşin Ö'sü' kısa film Çankaya Belediyesinin düzenlemiş olduğu kısa film yarışmasının olduğu bu yarışmadan haberdar olduğumuzdan dolayı katıldık.

Projedeki katılmamızdaki asıl amaç öğrencilerimizin sanatsal aktivitelerde bulunabilmesi sanata karşı bir duyarlılık oluşturabilmektir.

Senaryoyu incelediğimiz zaman filmin konusu öğrencisini takip etmeyen velilerimizi, öğrencilerini takip etmeye yönlendirmek. Çünkü takip edilmeyen öğrencinin ne gibi durumlara düştüğünü ve takip edilen öğrencinin nasıl başarıya ulaştığını kısa filmimizde görüyoruz. Öğretmenin çabasının yeterli olmadığını aynı zamanda velininde çaba göstermesi gerektiğini ama bu çabanın sadece maddi olmadığını ve maddi çaba dışındada okulda, evde takip etmesininde gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Senaryoyu yazan Güroymak İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerimizden Ferdi Gerçek ve diğer arkadaşlarımızla senaryoya baktık beğendik Müzik Danışmanı olarak görev alan İMKB öğretmenimiz Yunus Dabakoğlu ve diğer öğretmen arkadaşlarımızla elimizden geldiği kadar destek olup yol gösterdik. İmkanlarımız her ne kadar kısıtlı olsada belki kaliteli bir kamerada kullanmasak bile, mümkün olduğunca elimizdeki imkanlarla öğrencilerimizle birlikte senaryo üzerine konuşup düşündük.

Projede yönlendirici rehber olarak bulunuyoruz, asıl yük öğrencilerimiz üzerindeydi. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kısa filmi gönderdik yarışmaya, inşallah iyi bir derece alırız. Derece almasakta önemli değil böyle küçük bir yerde güzel bir çalışma oldu. Bu yüzden öğrencilerimizden gerçekten gurur duyuyoruz dedi.

Yönetmen: Ferdi GERÇEK
Senaryo: Ferdi GERÇEK, Volkan BALTA
Müzik: Gönül ASLAN
Danışman Öğretmen: Hüsnü Ali TALAY
Müzik Danışmanı: Yunus DABAKOĞLU, Ferhat ŞAHİN