Losev

Güroymak Doğuyorum Konserine Davet

A
a

Bitlis'in Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Doğuyorum Korosu" Bu Gün Saat: 20.00 de İstanbul Büyükşehir Belediyesine Ait Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde Konser Verecektir.

46 öğrencinin oluşturduğu korodaki çocukların yaşları 10 ile 15 yaş arasındaki değişiyor. Her sene şarkılarını ve şarkı dillerini değiştiren koro şimdiye kadar 19 farklı dilde şarkılar seslendirecekler. Korunun şefliğini Yunus Dabakoğlu yapıyor. Amacı sevgiyi, kardeşliği yaşatmak olan koro, kardeşliğin sesini her dilde tüm dünyaya ulaştırmayı hedeflemekte.
 
Nice şair, nice şiir bağırmıştır çocuklar üstüne, nice öğretmen, nice gülümseme…
‘Müzikte bir sır var’ demiş bir üstad, ‘yer ile gök arasında bir ahenktir’ demiş başka bir üstad. Peki müzik, yani ezgi, yani ahenk, yani ‘sır’ bir çocuğun dudaklarından yükseliyorsa?
 
Hangi kelime karşılar bunu?
Doğuyorum’da ne var biliyor musunuz?
 
Ağızlarından, gözlerinden, gülümseyişlerinden ezgiler taşan 40 çocuk var, alışılagelmiş şarkılardan uzak, yaklaşık 20 farklı dilde hüzün var, coşku var, aşk var. Özen ile seçilmiş bu şarkılarda illaki paylaşım var, barış var, dostluk var, ki 10 farklı ensturümanın eşsiz uyumu ve bir koro şefinin ‘çocuk tebessümü, çocuk inancı’ da eklenince bu güzelliğe, ince bir yağmur kokusudur duyulan. Ev ve okul kapılarının önünde saatler harcanarak, siyahtan beyaza uzanan ses renkleri arasından seçildi, gözleriniz ile dinleyeceğiniz, kulaklarınız ile göreceğiniz bu emekler bütünün en büyük emekçileri olan çocuklar. Cemre hep toprağa düşer diye biliriz, oysa çocuk suratlarından hiç kalkmaz Cemre. Şimdi öyle oldu ki, üstüne cemreler düşmüş çocuklardan, dünyanın her rengini her bireyini her canlısını kucaklayan ezgiler sunmak niyetindeyiz. Her işin bir mutfak kısmı vardır derler, size bir şey söyleyelim mi ; bu işin mutfağı yok ! Çünkü çalışmaların yapıldığı okulun kantincisinden, dans eğitmenine, koro şefinden , İtalyanca şarkının yarı italyan çevirmenine, hiçkimse bir iş yapar gibi sunmadı emeğini. Biz, bir çocuk tebessümünü, dünyanın en uzak ya da en yakın yerindeki bir çocuğa taşıyacak bir gemi yaptık. Gemimiz ki mavinin her tonunu taşır, iyi bakıldığında turuncu ve mor da kuşanmıştır.

Pervanesi notalardır, yelkenini de rüzgar değil, çocuk ağızlarından çıkan büyükçe ezgilerle doldurur. Limanınızı hazır edin, geliyoruz....

Adres: Çinçin Deresi Caddesi. Genç Osman Mah. No:78 Güngören-İstanbul Telefon: 0.212 568 60 80 - 88
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.