DEM Bitlis Belediye
Losev

Google'dan siyah çifte goril özrü

Videoyu Aç Google'dan siyah çifte goril özrü
A
a

Google, yeni fotoğraf uygulamasının bir siyah çifti 'goriller' diye etiketlemesi nedeniyle özür diledi.

Google'ın yeni fotoğraf uygulamasında skandal bir hata ortaya çıktı. Uygulama, bir siyah çifti 'goriller' olarak etiketledi. Yeni uygulama, yüklenen fotoğrafları, yapay zeka yazılımı kullanarak otomatik olarak etiketliyor.
 
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, hata, fotoğrafta yer alan New Yorklu yazılımcı Jacky Alcine tarafından gündeme getirildi. Bunun ardından Google, hatanın ırkçı olması nedeniyle sosyal medyada eleştirildi.
 
Jacky Alcine’nin Twitter üzerinden iletişime geçtiği Google yöneticilerinden Yonatan Zunger, "Bu yüzde yüz normal değil. Bu benim asla olmasını istemeyeceğim hatalardan biri” dedi. Zunger başkalarının da benzer hatalarla karşılaşmaması için Google’ın gerekli önlemleri aldığını söyledi. Yonatan Zunger, hem etiketlemede kullanılan yanlış anlaşılabilecek sözler hem de koyu tenli kişileri tanıma programlarında iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.
 
Google Photos daha önce de köpekleri at olarak etiketlemişti. Kullanıcılar, yanlış etiketleri kaldırabiliyor. Program “makina öğrenimi” adı verilen bir teknolojiye dayandığı için bunun programın zamanla hatalarını düzeltmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor. Ancak Google yetkilileri, son hatayla ilgili hassasiyetin bilincinde olduklarını söylediler.
 
Google’ın bir sözcüsü "Bu hata karşısında dehşete düştük ve gerçekten üzgünüz. Bu tür şeylerin yeniden yaşanmaması için önlem alıyoruz” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.