DEM Bitlis Belediye
Losev

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 2847 hakim ve savcı ihraç edildi

Videoyu Aç Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 2847 hakim ve savcı ihraç edildi
A
a

HSYK, daha önce görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı oybirliğiyle meslekten ihraç etti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı oy birliğiyle meslekten ihraç etti.

HSYK Genel Kurulu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ilk etapta geçici olarak meslekten uzaklaştırılan hakim ve savcıların durumunu görüştü.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesinin HSYK Genel Kuruluna verdiği yetki uyarınca, 2 bin 847 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi.

İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son fıkrasına göre alındı. Kanun'un 69. maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.

MESLEKTEN ÇIKARILANLAR
Listede, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Nesibe Özer ve Teoman Gökçe, "Kozmik Oda" soruşturmasını yürüten hakimler Mustafa Bilgili, MHP kurultay davasında verdiği kararla gündeme gelen hakim Burhan Yaz, Ahmet Kaya, Mustafa Başer, Metin Özçelik de bulunuyor.

SARIKAYA AÇIĞA ALINDI
HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Savcı Ferhat Sarıkaya'nın açığa alındığını bildirdi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.