Losev

Fetih ile sadece İstanbul değil, gönüller de fethedilmiştir

A
a

Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğu Başkanı Serdar Durer 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı..

Durer mesajında; fetihle sadece İstanbul’un değil, gönüllerin de fethedildiğini ifade etti. Durer sözlerine devamla; Fetih ile bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur.

Fetih, aynı zamanda farklı din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşamasına, huzurun ve adaletin sağlanmasına da örnek teşkil etmiştir. Peygamber Efendimizin “onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden askerler ne güzel askerler” hadisiyle de müjdelenmiştir.

Alemlerin sultanı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) övgüsüne mazhar olan İstanbul ’un fethinin 560. yıl dönümünü kutluyor, bu dünya kentini bizlere miras bırakan İstanbul’un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmed’i, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve tüm ecdadımızı minnetle anıyor hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
 
Fetih ruhu, bugün milli birlik ve beraberliğimizin devamında hepimiz için vazgeçilmez bir ilham kaynağı olmalıdır. Dedi.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.