Losev

Demirtaş Bitlis'te: Dokunulmazlık Onlar Açısından Siyasi Bir Felaket Olacaktır

Videoyu Aç Demirtaş Bitlis'te: Dokunulmazlık Onlar Açısından Siyasi Bir Felaket Olacaktır
A
a

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Dokunulmazlık mevzusu da bizler açısından değil onlar açısında siyasi bir felaket olacaktır.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dokunulmazlık mevzusu da bizler açısından değil onlar açısında siyasi bir felaket olacaktır. Biz zaten canımızı ortaya koymuşuz. Sana oy verenler için tırnağını vermezsiniz. Bunu da kolay kolay sana yedirmeyiz" dedi.

Beş Minare Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi'ne gelen Selahattin Demirtaş, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Partisinin kongresinde konuşan Demirtaş, kongrelerin parti teşkilatları için büyük bir fırsat olduğunu, taze kan ve eksiklikleri gidermek için yeni fırsatlar oluşturduğunu söyledi. Demirtaş, "Parti içi kongreler önemlidir. Partimizi kapatmaya çalışan bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Bir partiyi kurmak, örgütlemek kolay bir iş değil. Bizim partimiz 5 yıldızlı otellerde kurulmadı. Tek adam etrafında kurulmadı. Bütün siyasi geleneği, yoksul, emekçi halkın omuzlarında yükselen bir partidir. Özellikle parlamentoda Halkların Demokratik Partisi dışında halkın partisi olan bir parti yoktur. Türkiye gibi demokrasiden nasibini almamış bir yönetimin olduğu ülkede parti kurmak kolay değil. Binlerce partilimizin emeği ile var olmuş bu partiyi korumak, demokrasiyi korumak, hepimizin boynunun borcudur" dedi.

"ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR SÜREÇ VAR"

Demirtaş, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Tarihte bazı dönemler vardır ki, tarih kitaplarına yazılırken çağ atlatan dönemler gibi yazılır. Birçok icat, bilim olayı ve siyasi olayların olduğu dönemler vardır. Çağ değiştirir ve o önemli olaylar dünyanın ve insanlığının gidişatına yeni bir yön verir. Önümüzdeki 100 yılda nasıl şekilleneceğiz. 1916-2016 tam 100 yıl. Bugünler o günlerdir. Gelecek yılın ya da seçim derdinde olanlar, gelecek yüzyılı kaybedecek olanlardır. Bu topraklarda çocukların özgürce yaşayacağı günler için mücadele ediyoruz. Kendi anavatanımızda 100 yıldır bütün Ortadoğu'yu gizli bir şekilde yapılan anlaşmalar ile Arap coğrafyasında yeni devletler kuruldu. O gün bugündür. Arap toplumu ve Kürtler gün yüzü görmedi. Bu defa özgürlük ve demokrasi isteyenlerin sayısı çok daha fazladır. Bir halk için birden fazla doğru yoktur. Bir özgürlük çizgisi vardır. Siz o rotayı kaybetmezseniz, kaybetme şansınız da yoktur. Her ülkenin kendi hesabı vardır. Her biri kendi geleceğini garanti altına almak için Ortadoğu'da savaşıyor. Suriye'de 3'ncü dünya savaşı yaşanıyor. Bu kadar sisli ortamda doğruyu bulayım derseniz, pusulanız özgürlük ve demokrasi çizgisidir. Stratejik davranarak başarılı olamazsınız. Halkınız özgür değil halk arkanızda değilse bir hiç olursunuz. Bizi bu yüzden dağıtmaya çalışıyorlar. Silopi'yi, Yüksekova'yı, Şırnak'ı yıkarak tümüyle harabe edilmesinin sebebi budur. Halk paramparça olsun istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN KÖKÜ YALAN"

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Eğer Cumhurbaşkanı olarak herkese eşit davransaydın, niye Kürt kardeşin ana dilinde eğitim yapamıyor. Vergi alırken eşit, işsiz de olsanız çalışsanız da ödüyorsunuz. Kürt'te, Alevi de olsanız aynı. Sizin verdiğiniz paralarla yaptırdıkları okullar açılırken, anadilde eğitime neden izin vermiyorsun. Hazineye doldurduğu paralarla okul yaparken, anadilde eğitim verilmiyor. Bunların kökü yalan" şeklinde konuştu.

Demirtaş, dokunulmazlıklar hakkında da şunları söyledi: 

"Kanunlara karşı suç işlemedik. Bitlis'e geldik konuştuk. Fezleke hazırladılar. Beni mahkemeye çıkardıklarında 'söylemedim' demeyeceğim. Yüksek sesle orada da konuşacağız. Kimsenin onuruna haysiyetine saldırmadık. Başımız dik, alnımız açık. Dokunulmazlıklarımızı kaldırmışlar. Bakalım el mi yaman bey mi yaman?"

"DOKUNULMAZLIK ONLAR AÇISINDAN SİYASİ BİR FELAKET OLACAKTIR"

"Dokunulmazlık mevzusu da bizler açısından değil, onlar açısından siyasi bir felaket olacaktır" diyen Demirtaş, "Biz zaten canımızı ortaya koymuşuz. Sen sana oy verenler için tırnağını vermezsiniz. Bunu da kolay kolay sana yedirtmeyiz. Siz bizi seçmekle bir irade haline getirdiniz. Biz sizin temsilciniziz. Toz kondurmayız. Ortak iradeye dokunmaktır bu. Bunlar devletin bütün imkanları ile seçim çalışması yaptılar. Bizler sizlerin cebindeki lira ile bazen de gençlerimizle buraya geldik. MGK bunlar halkın temsilcisi olamazlar demiş. Kenan Evren'in kurduğu darbe kurulusunuz. Sizin hiçbir temsiliyetiniz yok. Siz halkımıza bin defa kurban olun. 5 saat toplantı yapmışlar bizim meşruiyetimize laf söyleyecek hakkı bulmuşlar. Sen kabul etsen de etmesen de bu halkın temsilcisiyiz. Bugünler bitecek. Tarihte ne zulümler gördük. Derelerin kan aktığı günler görüldü. Zor günler ittifakla aşılır. Eksikliklerimizin üstünü örtmeyeceğiz. Cesaret kendi eksiğini ortaya koymak gerektirir. Bizim halkımızın içinde fitneci yoktur. Bizde çeteci yoktur. Zor günlerde canı ile özgürlüğünü vererek hapis yatmış arkadaşlarımız var. Bitlis'te güçlü bir irade olarak bu halka layık olacağız. Yeni seçilen arkadaşlar tarihi bir görevle karşı karşıyadırlar. Kongremiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.