Losev

Demirtaş'a ve Yüksekdağ'a hapis istemi: İddianame kabul edilerek dava açıldı

Videoyu Aç Demirtaş'a ve Yüksekdağ'a hapis istemi: İddianame kabul edilerek dava açıldı
A
a

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, yargı organları, askeri ve Emniyet Teşkilatı'nı alenen aşağılamak' suçlarından hazırlanan iddianame kabul edilerek dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında hapis istemiyle dava açıldı

Demirtaş’a 5 yıl hapis istemi

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, 15 Ekim 2011'de Adana'da düzenlenen BDP il kongresinde yaptığı konuşmada "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlandı. Adana Cumhuriyet Savcılığı'nca, Demirtaş hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede, suçun işlendiği tarihte BDP Hakkari Milletvekili olan Demirtaş’ın iddia edilen suçtan savunmasının alınması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldığı, çıkartılan tebligatı Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aldığı ancak Demirtaş’ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu’na gitmeyerek savunmasını yapmadığı belirtildi.

Demirtaş'ın yargılandığı davanın ilk duruşması 17 Kasım'da görülecek.

Yüksekdağ'ın 2 yıl hapsi istendi

Yüksekdağ'ın Adana'da katıldığı bazı cenaze törenleri ile basın açıklamalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Yüksekdağ hakkında hazırlanan iddianame Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Açılan davada Figen Yüksekdağ hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini aşağılama" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, soruşturma kapsamında Yüksekdağ'ın, ifadesine başvurulmak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çıkartılan tebligata rağmen savunmasını yapmak üzere başsavcılığa gitmediği belirtildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.