DEM Bitlis Belediye
Losev

Demiröz Türkiye varlık fonu’nu değerlendirdi

Videoyu Aç Demiröz Türkiye varlık fonu’nu değerlendirdi
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, varlık fonunu değerlendirdi. Demiröz, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Türkiye Varlık Fonu'nun büyük katkısı olacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Türkiye Varlık Fonu'nun büyük katkısı olacaktır. Bu fonlar, büyük altyapı projelerine ya da mega projelere, yurtdışı borçlanma senetleri ve hisse senetlerine, yurtiçi kamu ve özel borçlanma senetlerine, altın ve diğer kıymetli madenlere yatırım yapabilirler" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Başkanı Mehmet Bostan'ı ziyaretinden sonra fon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demiröz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Türkiye Varlık Fonu'nun büyük katkısı olacağını belirterek, "Bu fonlar, büyük altyapı projelerine ya da mega projelere, yurtdışı borçlanma senetleri ve hisse senetlerine, yurtiçi kamu ve özel borçlanma senetlerine, altın ve diğer kıymetli madenlere yatırım yapabilirler. Fon, kısa sürede 200 milyar hedefine ulaşacak. Stratejik öneme sahip birçok yatırım bu fon sayesinde dış finansmana muhtaç kalmadan hayata geçirilebilecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Varlık Fonu'nun, faaliyetleriyle Türkiye ekonomisinin büyüme hızına doğrudan pozitif katkı vereceğini kaydeden Demiröz, "Fonun sayesinde sermaye piyasaları derinleşecek ve bugüne kadar arz edilmeyen birçok ürün yatırımcının karşısına çıkacaktır. Kendi şirketlerimizin dünya ölçeğinde şirketlere dönüşmesindeki en büyük destekleyicisi olacaktır. Ayrıca katılım finansmanı, fon sayesinde hızla gelişecek ve Türkiye bu noktadaki eksikliğini hızla aşacaktır. Ülkemize hayırlar getirmesi temenni ederim" şeklinde konuştu.

ULUSAL VARLIK FONLARI

Sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurtiçinde kamuya ait olan varlıkları ekonomiye kazandırmak, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kurularak ticaret sicilinde tescil oldu. Ulusal varlık fonları devletlerin, ellerinde bulundurdukları varlıkları, yurtiçi, yurtdışı ayrımı yapmaksızın, ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda, uzun vadeli stratejiler oluşturarak YATIRIM YAPMAK için kurulmuş özel amaçlı fonlardır. Dünyada Katar Yatırım Fonu, Singapur menşeli Temasek, Kuveyt Yatırım Fonu, Rusya Petrol Dengeleme Fonu, Çin Yatırım Fonu gibi 82 ulusal varlık fonu bulunmaktadır. Bu fonların toplam portföy tutarı 7.4 trilyon doları bulmaktadır. G20 ülkeleri arasında ulusal varlık fonu olmayan tek ülke Türkiye'ydi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.