Losev

Cumhurbaşkanı Erdoğan TİB’i kapatacağız

Videoyu Aç Cumhurbaşkanı Erdoğan TİB’i kapatacağız
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”TİB’i (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) kapatacağız. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Burayı kapattıktan sonra oranın içerisinde çalışanların hepsini de, hazırlıklarımızı yaptık, gereği neyse onun da gereğini yapacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ”Bu olay, sadece içeride planlanan, içeride tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu olay, içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir” dedi.

Erdoğan, darbe girişiminde istihbarat zaafiyeti yaşandığına dikkat çekti ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kapatılacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Türkiye 15 Temmuz günü en hain en alçak darbe girişimine maruz kalmıştır. Her darbe kötüdür. Darbe gecesi bombaların hedefi olan toplam 4 yer var. Biri emniyet, özel harekat diğer ikisi ise TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’dir.

“Bize batıdan hiçbir temsilci ziyarete gelmedi”

“Dünya otoriter, teokratik ama bunların karşısında demokratik rejimlerle yönetilen bir yapı içerisindedir ağırlıklı olarak. Demokrasiler dünyada savunulan rejimlerdir. Batı ülkelerinin tamamı demokratik rejimlerdir. Sadece Fransa’nın yarı başkanlık sistemini bir kenara koyarsak diğer hepsi parlamenter ülkelerdir.

“Şu ana kadar bize batıdan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Belçika’da Fransa’da terör eylemleri olunca nasıl gidildiğini biliyoruz.

“Askeri darbe ile işbaşına gelmedim”

“Bazı Avrupa ülkeleri havaalanlarında ne yazık ki ‘Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir’ gibi reklamları koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbe ile işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım.

“Darbe hareketinin senaryosu dışarıda yazıldı”

“Bu olay, sadece içeride planlanan, içeride tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu olay, içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir.

“Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceğini bunlar hissedemediler. Bizim kongre merkezimiz var, aynı zamanda opera binası; burayı bombaladıkları zaman 5 şehidimiz var. Bir bayan kardeşimin başı koparak, oranın çatısından onu aldık.

“238 şehidim var, 2 bin 200’e yakın yaralım var”

“Demokrasi ile yönetilen bir ülkede darbe var, şimdilik 238 şehidim var, 2 bin 200’e yakın yaralım var. Sen hala kalkıyorsun ‘endişeliyiz’ diyorsun. Bunun faillerine, sen nasıl kalkarsın da hala şefkat elini uzatırsın ya?  Böyle bir şey olabilir mi?

“Bu darbenin faillerine acımayacağız”

“Asla attığımız adımlardan taviz vermeyeceğiz. Çünkü biz, istisnaları bir kenara koyuyorum, bu katillere, bu darbenin faillerine eğer acımaya kalkarsak, acınacak hale geliriz. Bunu yapmayacağız.

“ABD bizden terörist istediğinde, belge istemedik”

“Belgeler ABD’ye gönderildi, ben de kendim bizzat konuştum. Bizden terörist istediniz belge istemedik. Dedik ki ; ABD bu teröristi istiyorsa, bizim de cezaevinde yatıyorsa verelim demişizdir. En önemli maddi kaynakları ABD’de. Charter school’lardan el ettiği gelirleri var. Bunları görmeyecek kadar siyasetten uzak yaşamak mümkün mü?

“ABD parlamentosunda parayla destekledikleri kişileri bildirdik kendilerine. Bize söyledikleri şu parayı geri iade etmeye başladık.

“İngiltere’de de duydunuz değil mi parlamentoda birisinin yine bunlardan ne kadar para aldığı medyada var. Adamlar böyle çalışıyor. Bu ne demektir?  Bizim dilimizde bu, siyaseti satın alma operasyonudur. Bu adamlar bunu yapıyorlar. Ama bunu önlerine koyduğunuz zaman hemen savunma, haklılık psikozu içerisinde bunu böyle yerine getirmenin gayreti içerisine giriyorlar.

”Avrupa’yı biz koruduk”

“Göçme krizinde dahi Avrupa’yı Batı ülkelerini sıkıntıya sokacak adım atmadık. Avrupa’yı biz koruduk. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı mülteciyi ülkemizde barındırma suretiyle Avrupa’yı bir koruduk Avrupa verdiği sözleri tutmadı yerine getirmedi. 3 milyar euro hala bize gelmiş değil. Vize meselesi hani bitecekti haziran başında hala yok. Ama bizden hemen bununla ilgili yerine getirmemiz gerekenleri yerine getirmemizi istiyor bunlar eş zamanlı olacak. Karşınızda emir kulu bir ülke yok. Bunu bileceksiniz.

“TİB’i kapatacağız”

“Darbenin istihbaratının zamanında alınamaması, bu örgütün önce istihbarat teşkilatlarımızı çökertmekle işe başlamasından kaynaklanıyor.

Biliyorsunuz, sadece Milli İstihbarat Teşkilatı yok, bir de Emniyet İstihbarat var, Jandarma İstihbarat var. Bu istihbarat örgütleri ne yapmamıştır, ilgili mercileri aslında hiç uyarmamış, uyarmadığı gibi düşmanlık yapmıştır.

“Mesela TİB’i (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) kapatacağız. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden bir tanesi de orası. Burayı kapattıktan sonra oranın içerisinde çalışanların hepsini de, hazırlıklarımızı yaptık, gereği neyse onun da gereğini yapacağız.

OHAL

“Ülkemizdeki olağanüstü hal uygulaması tamamen Avrupa Birliği prosedürlerine uygundur.

“Bir, ilan ettiğimiz bu olağanüstü hal neye yaramıştır veya neye yaramaktadır? Devletin işleyişini hızlandırmak. Bunu hızlandırırken devletin yeniden yapılanması sürecini başlattık.

“İki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılanması sürecini başlattık. Eğer bu adımı atmayacak olursak işte bu FETÖ’cüler, metöcüler silahlı kuvvetlerimizi işgal eder ve ondan sonra da kalkar milletin vergileriyle milletin verdiği paralarla aldığı uçakları, tankları, topları milletine doğrultur. Bu adımı atmak zorundayız.

“Arbede esnasında kaşına, gözüne tekme, tokat yemiş olabilir”

“Uluslararası Af Örgütü tutturmuş bizim işkenceler yaptığımızdan bahsediyor. Bizde işkenceye sıfır toleranstır. Arbede esnasında kaşına, gözüne tekme, tokat yemiş olabilir. Yememiş olsa oradaki polisimizi öldürecek. ‘Vurun beni’ mi diyecek, kendini savunmayacak mı?”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.