Losev

Çocuğunuzu bu oyundan uzak tutun!

Videoyu Aç Çocuğunuzu bu oyundan uzak tutun!
A
a

Son günlerde Facebook'ta daha sık boy gösteren binlerce oyun arasında yer alan Avataria isimli oyun, özellikle çocuklar için oldukça sakıncalı içerikler barındırıyor.

Avataria isimli oyun özellikle çocukları tehdit eden, içeriği oldukça sakıncalı bir online oyun. Facebook'ta 500 binin üzerinde dünya genelinde oyuncu kitlesi bulunan Avataria'da kullanıcıların yaşına bakılmaksızın oyuna giriş yapılabiliyor. Avataria'da önce kullanıcılar kendi avatarlarını yani karakterlerini oluşturuyor. Saçının şekli, rengi, gözler ve giysiler dahil pek çok şeyi oyuncu değiştirebiliyor. Son olarak da oyuncu avatarına isim veriyor ve oyuna giriş yapabiliyor.

AVATARIA'DAKİ KİŞİLER GERÇEK!
Oyuncu Avataria'ya girdikten sonra ise yepyeni bir alemle tanışıyor. Oyun online olarak oynanıyor ve kullanıcıların hepsi 'bot' değil, yani bizzat diğer Facebook kullanıcılarıyla oynanan bir oyundan bahsediyoruz. 
Bu noktaya kadar bir sorun yok; ancak iş oyunun çocuklara hiç de hitap etmeyen yanlarına geldiğinde sıkıntı başlıyor. Oyunda kullanıcıların yanına gelen biri evlilik teklifi edebildiği gibi, doğrudan 'benimle sevgili olur musun' sorusuna muhattap olabiliyorsunuz. Oyunda işi daha ileriye de götürmek mümkün: Sevgili olarak ikna edilen karşı taraf oyundaki eve çağrılabiliyor ve soyunup aynı yatağa yatan iki karakteri görebiliyoruz. 
YouTube üzerinden 'avataria'da yatağa kız atma teknikleri' gibi videoları da bulunan Avataria'da çocukların hiç de görmemesi, duymaması gerekenler bir bir karşısına çıkıyor. 

AVATARIA'YI ŞİKAYET EDİN
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın İnternet Bilgi İhbar Merkezi ihbarweb.org.tr adresi üzerinden kullanıcılar bu tip oyunları şikayet edip Türkiye'de erişime kapattırmak için hareket alanı bulunuyor. Bunun için oyunun adresini paylaşmanız yeterli. 

AVATARIA'YI FACEBOOK'TA ENGELLEYİN
İhbar etmek dışında oyunu Facebook'tan tamamen kaldırmak da mümkün. Facebook'ta ilgili hesaba giriş yaptıktan sonra Ayarlar>Engelleme kısmına girin. Ardından 'Uygulamaları Engelle' kısmına girin ve boş alana Avataria veya rahatsız bulduğunuz oyun veya uygulamaların adını yazın. Bu engellemeyle birlikte artık oyun o hesapta açılmayacaktır. Ancak çocuğunuz kendine yeni bir Facebook hesabı açtığında bu oyuna tekrar girebileceğini de unutmayın.
Kaynak : Hürriyet

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.