DEM Bitlis Belediye
Losev

CHP'li vekilden flaş iddia: İkinci hedef Demirtaş

Videoyu Aç CHP'li vekilden flaş iddia: İkinci hedef Demirtaş
A
a

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, saldırıdan 20 gün önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu uyardığını söyleyerek, "Bugünden itibaren devleti yönetenleri uyarıyorum Selahattin Demirtaş’ı çok iyi korumaya alsınlar. Hedefteki ikinci isim Selahattin Demirtaş’tır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneliksaldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çıray, Ege'de Son Söz'den Hanzade Ünuz'a verdiği röportajda Kılıçdaroğlu'nu 20 gün önce uyardığını söyleyerek, "Bugünden itibaren devleti yönetenleri uyarıyorum. Selahattin Demirtaş’ı çok iyi korumaya alsınlar. Bugünden itibaren hedefteki ikinci isim Selahattin Demirtaş’tır." dedi.

Çıray şunları söyledi:

"20 GÜN ÖNCE UYARDIM"

"Bugün bu olay olmasaydı şimdi size anlatacaklarımı kimseyle hiçbir şekilde paylaşmayı düşünmüyordum ama olayların ciddiyeti bunları kamuoyuyla paylaşmamı gerektiriyor. Artık açıklayabilirim. 20 gün önce Kemal Bey’i suikast konusunda uyardım.

“Aklına güvendiğim stratejist arkadaşım ve çalışma grubu yaptıkları bir beyin fırtınasının ardından olan bitenle ilgili satır aralarını birleştirmişler. Bundan 20 gün kadar önce beni aradı. Darbe girişiminin bir amacının da Türkiye’de bir kardeş kavgası çıkarmak olduğunun, bu aşamadan sonra mezhep veya ırk üzerinden bir kardeş kavgası plânlamalarının kesine yakın beklenmesi gerektiğini ve buna niyeti olanlar için sayın Kemal Kılıçdaroğlu’un ilk ve en önemli hedef olabileceğini söyledi. ‘Tedbirli olunması gerekir Aytun Bey’ diye ilâve etti. Tekrar ediyorum bu uyarı bir istihbarata bağlı değildi, sivil kesimden bu işlere kafa yoran, stratejik aklı olan ve içinde emekli savunma bürokratlarının da olduğu değerli insanların analizleri sonucu çıkarımları.

Ben de sayın Genel Başkanı arayarak bu konuda daha çok dikkat edilmesi gerektiğini ve korumalarını arttırmasını rica ettim. Ve hatta o kadar evhamlı davrandım ki, sayın Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürünü de arayarak Kemal Bey’e anlattıklarımı kendisiyle de paylaştım. Çünkü Kemal Bey mütevazı bir insandır. Bazen bu tür şeyleri önemsemez. O nedenle koruma müdürüyle de ayrıca konuştum. Ve koruma sayısı arttırıldı.”

CHP milletvekili Aytun Çıray olası siyasi suikastler ile ilgili çok konuşulacak çarpıcı bir iddia daha bulundu:

“Türkiye’de iki tane fay hattı var, bunlardan biri mezhep bir tanesi ırk. Bu arkadaşlarımızla beyin fırtınası yaptığımızda iki siyasinin tehlikede olduğu görüldü. Bunlardan birini bugün yaşadık. İkincisi de bugünden itibaren devleti yönetenleri uyarıyorum Selahattin Demirtaş’ı çok iyi korumaya alsınlar. Bugünden itibaren hedefteki ikinci isim Selahattin Demirtaş’tır. Bir Türk – Kürt kardeş kavgası çıkarmak için. Bütün milletimi uyarıyorum, sakin ve soğukkanlı olsunlar. Devleti yönetenler artık akıllarını başlarına alsınlar. Bu ideolojik işlerden vazgeçsinler. Hiç akıllanmışa benzemiyorlar, akıllarını başlarına alsınlar.

"KEMAL BEY VE DEMİRTAŞ KORUMA ALTINA ALINMALI"

Yine söylüyorum, hedef iç savaş çıkarmaktır. Onun için milletçe aklımızı kullanacağız, herkes tedbirini alacak. Derhal Kemal Bey ve Demirtaş, etkili sivil toplum örgütü liderlerive gazeteciler de koruma altına alınmalı.

Ben diyorum ki, biz milletçe bu numarayı yutmayalım. Başka pehlivanların oyunu varsa, bizim de bir oyunumuz olsun. Oyunumuzun adı kardeşlik olsun. Her provokasyonda daha çok kardeş olalım. Her provokasyonda daha çok elele olalım. Bunun panzehiri kardeşliktir. Aksi halde iç savaşlar Allah korusun ahlaksızdır. Şerefsizdir, seviyesizdir. İç savaşların hiçbir ahlakı olmaz, çok ağır ve acımasız olur.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.