Losev

Bursa'dan Bitlis'e Kardeşlik Köprüsü

A
a

Bursa ile Bitlis ve Güroymak ilçesi arasında 'Kardeşlik Köprüsü' kuruldu.

Güroymak İlçesi Turgut Özal İlkokulu ile kardeş şehir olan Dedinler İlkokulu öğrencileri ziyaret kapsamında Bitlis’e geldi. Bursa’nın İnegöl ilçesi Dedinler İlkokulu Müdürü Ahmet Demir, Öğretmen Hsan Kılıç eşliğinde 5-6-7. Sınıflarda eğitim gören 12 öğrenci “Hepimiz Bir Canız” projesi kapsamında Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Okul Müdürü Ahmet Demir, Türkiye’nin her yerinin aynı olduğunu belirterek öğrencilerimizi diğer illerde okuyan öğrencilerle kaynaştırmak, mektup arkadaşlığı yapmak amacıyla Bitlis’e bir dizi program yaptıklarını söyledi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi “Bitlis Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda bir okulumuzun öğrencilerini Bolu’ya göndermiştik. Doğu-Batı kardeşlik sentezini vurgulamak amacıyla yaptığınız bu ziyareti son derece önemli buluyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediyeyiz, Bursa’dan bir okulun Bitlis’e gelmelerinden memnun olduk”
Öğrencilerle tek tek ilgilenen Başkan Alaydın, daha sonra hatıra fotoğrafı çektiler.

 

NORŞİN'DEKİ KARDEŞ OKULLARINI ZİYARET ETTİLER


Ülkede oluşturulmaya çalışılan birlik ve beraberlik ortamına katkıda bulunabilmek amacıyla Bursa Turgut Özal İlköğretim Okulu ile kardeş okulu olan İnegöl Deydinler İlk ve Ortaokul öğrencileri Güroymak’a geldiler. İlçeye gelen öğrenciler; Kaymakam Turan Yılmaz, İlçe Belediye başkanı M. Emin Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt ve İlçe Müftüsü Selami Sayın’ı makamlarında ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde Bitlis ve Güroymak ile ilgili türkü, şiir ve şarkılar söyleyen öğrenciler, üzerlerindeki Türkçe ve Kürtçe yazılan ‘Hepimiz Bir Canız’ tişörtleri dikkat çekti. İlçedeki çocuklarla kardeşlik bağı kuran Bursalı öğrenciler, bu projenin hayırlı sonuçlar doğuracağını ifade ettiler.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.