DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve ilçelerine 40 milyon TL'lik yatırım müjdesi

Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerine 40 milyon TL'lik yatırım müjdesi
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis ve ilçelerine 40 milyon lira değerinde yatırım getireceklerini bildirdi.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, ilin kalkınması ve gelişebilmesi için büyük çaba gösterdiklerini bildirdi.

Bakanlıklar nezdinde yaptıkları girişimlerden olumlu sonuçlar aldıklarını, Bitlis'te ve ilçelerinde yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Demiröz, şunları kaydetti: 

"Görüşmeler sonucu altyapı, yol, kanalizasyon, sulama kanalları, parke taşı ve sanat yapılarında kullanılmak üzere, Bitlis'e 40 milyon lira değerinde yatırım getiriyoruz. Halkımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Önceden hazırlanan projelerimizi hayata geçirebilmek için il genel meclis başkanımız ve il özel idare genel sekreterimizle hükümetimiz nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu çalışmalarımızla ilimizin ve ilçelerimizin kalkınması için hizmetlerde kullanılmak üzere 27 milyon liralık kaynak sözü aldık. Geçen hafta da belediyelerimiz için 13 milyon liralık hibe yatırımı onaylanmıştı. Toplamda 40 milyon liralık desteği ilimize kazandırmış olacağız."

Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile yaptıkları görüşmede, yıllardır kente yapılmayan hizmet binasının da yatırım kapsamına alınmasını sağladıklarını ifade eden Demiröz, bakanlığın ilde meyve ve sebzecilik projelerine büyük destek vereceğini bildirdi.

Tatvan çevre yolu toplulaştırmasının da yapılacağını, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çalışma başlatacağını aktaran Demiröz, şöyle devam etti: 

"Ayrıca Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine anjiyo ünitesi kurulmasını sağladık. Bu ünitemiz hastalarımıza hizmet vermeye başladı. Nüfusu 750 binin altında olan yerlere anjiyo ünitesi kurulmuyor. Fakat yaptığımız girişimler neticesinde vatandaşlarımıza bu hizmeti kazandırmış olduk. Bitlis'te sağlık hizmetlerimiz gün geçtikçe daha iyi hale getirilecek."

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığının en büyük yatırım kaynağını Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın restorasyonuna ayırdığını belirten Demiröz, Selçuklu Mezarlığı'nın çok önemli zenginlikleri içerisinde barındırdığını vurguladı. Demiröz, "Bu zenginlikler henüz tam olarak gün yüzüne çıkartılamadı. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı en önemli yatırım bütçesini Ahlat Selçuklu Mezarlığı'na ayıracağı sözünü verdi.
Bu kritik süreçte böyle bir kaynağın ilimize kazandırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.