DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve ilçelerinde FETÖ’ye tepkiler devam ediyor

Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerinde FETÖ’ye tepkiler devam ediyor
A
a

Bitlis merkez ve ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediyor.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Bitlis'te AK Parti önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde, FETÖ'nün darbe girişimi lanetlendi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin demokrasisine kara bir leke olarak düşen darbe girişiminin 11'nci gününde olduklarını anımsattı.

Bu süre zarfında demokrasi nöbeti tuttuklarını ve tutmaya da devam edeceklerini Nasır, şunları söyledi: 

"Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız, 'Evlerinize dönün' deyinceye kadar sokaklarda, meydanlarda ve her yerde olacağız. Bu darbe girişimi ülkemizin tarihine kara bir leke olarak düştü. Bu darbe girişimi öncelikle Allah'ın izniyle ve sonra da milletimizin vakur duruşu, sağduyusu ve dik duruşuyla püskürtüldü. Darbenin püskürtülmesinde şüphesiz en önemli faktör milletimizdir. Milletimiz o gece solcu sağcı, alevi, sünni, Kürt, Laz ve Çerkez demeden tek yürek oldu. Söz konusu vatan olunca hakikaten gerisi teferruat oldu. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Allah milletimizden razı olsun. Darbeyi yapanlara da alçak ve şerefsizdirler."

Vatandaşlardan Sadık Yasak, 11 gündür ailesiyle demokrasi nöbetine katıldıklarını belirterek, "İster 1 bir ay ister 5 ay sürsün hepimiz burada olacağız. Terörist başının da Türkiye'ye verilmesini istiyoruz. Burada yargılanmasını diliyoruz. Cezaevindeki hücrelerde bedeniyle çürür. Halkımızda bunu da istiyor. İnşallah iyi günler yaşayacağız." dedi.

Demokrasi nöbetine katılan Emel Tan, darbe girişimine karşı tüm halkı meydanlara davet ettiklerini dile getirerek, "Bu nöbet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak boyunumuzun borcudur. Tüm halkımızı buraya davet ediyorum. Bu darbeye ailece şiddetle karşıyız. Bu Cumhurbaşkanımıza ve bize yapılan bir darbedir. O yüzden Türk'ü ve Kürt'ü ile herkesi buraya davet ediyorum. 11 gündür duyarlı vatandaşlarımızla buradayız. Her zaman Cumhurbaşkanımızın arkasındayız." sözlerine yer verdi.

Bayrağı öpen genç kız Aleyna Tan ise Cumhurbaşkanını asla ezdirmeyeceklerini bildirerek, "Darbe girişimi bu ülkeye yapılan en büyük hainlikti. Vatanımızın yanındayız. Bayrağımızı alıp ve öperek başımıza koyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Demiröz, canlı telefon bağlantısıyla vatandaşlara hitap etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Tatvan ilçesinde Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara, canlı telefon bağlantısıyla hitap etti.

Demiröz, ülke genelinde yaşanan darbe girişimini lanetleyerek, halkın mücadelesi sayesinde darbe girişiminin bertaraf edildiğini söyledi.

İradesine sahip çıkarak darbecileri geri püskürten halkın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade eden Demiröz, şu değerlendirmede bulundu: 

"Dışarıdan söz dinleyen bir ekip, bu ülkedeki insanların canına, malına, iradesine ve her şeyine kastetmiştir. Bu azınlık sizin sayenizde başarısızlığa uğramıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi insanına silah çeviren bir ordu görülmemiştir. Şunu göz ardı etmemek lazım, bize silah çevirenler ordumuzun tamamı değildir. İçimizde yıllarca FETÖ tarafından konuşlanan ve sinsice hareket eden bu hainler, maalesef ülkemizi maddi, manevi ve demokratik alanda çok sıkıntıya sokmuştur. Ama bir Başkomutanımız var ki adı Recep Tayyip Erdoğan. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız o gün canı pahasına milletine önderlik yapmış ve sizleri sokağa çıkmaya çağırmıştır. Sizler meydanlarda, bizler demokrasinin kalbi olan genel merkezde nöbet bekliyoruz."

Ahlat ilçesinde de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor. Selçuklu Mahallesi'ndeki meydanda Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitler için dualar edildi.

Vatandaşlara hitap eden Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, 11 gündür demokrasi nöbetini aralıksız sürdüren vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra vatandaşlara, çorba ve çörek ikram edildi.

Güroymak ilçesinde ise darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini lanetledi.

Darbe girişiminde şehit olanlar için dualar okumasının ardından, Güroymak Kaymakamlığınca nöbet tutan vatandaşlara yemek ikram edildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.