DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda 17 kişi tutuklandı

Videoyu Aç Bitlis ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda 17 kişi tutuklandı
A
a

Bitlis merkez ve ilçelerinde düzenlenen terör operasyonlarında gözaltına alınan 47 zanlıdan emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 17'si tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Kapsamlı ve duyarlı çalışmalar sonucu 13 Ağustos itibarıyla il merkezi ve ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK içerisinde milis-iş birlikçi faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen ve aralarında Bitlis Belediyesi Başkan Yardımcısı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ahlat ve Adilcevaz ilçe eş başkanları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kişilere yönelik 3 ayrı operasyon düzenlenmiştir. Operasyonlarda yakalanan 47 şüpheliden 17'si tutuklandı, 8 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. 22 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanması için gözaltında tutulmaktadır."

Açıklamada, terör örgütleri ve bunların gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerinin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla kararlıkla süreceği kaydedildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.