DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım

Videoyu Aç Bitlis ve İlçelerinde 10 Kasım
A
a

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 77. yılında Bitlis ilçelerinde düzenlenen törenle anıldı.

BİTLİS

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Anma etkinliği Bitlis Kültür Merkezi'nde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrası öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesiyle program sona erdi.

Programa, Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Salih Altun, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.


GÜROYMAK

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesinin ardından törene, Kaymakamlık Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam edildi.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Güroymak Yatılı Bölge Okulu Müdürü Hikmet Aslan, 10 Kasımların bir matem değil, aydınlık geleceğe yönelik atılımların esin kaynağı olarak benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Atatürk'ün hayatı ve ilkelerinin anlatıldığı törende, Atatürk konulu sinevizyon gösterisi sunularak, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Atatürk'ün en sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından öğrencilere ödül verildi.

Törene Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Aydın, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


ADİLCEVAZ

Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saat 9.05'te sirenlerin çalmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla sona erdi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, İmam Hatip Anadolu Lisesi'nce hazırlanan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Garnizon Komutanı Binbaşı Mesut Başkurt, Belediye Başkan Vekili Fikri Ölçücü, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Çullu, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


TATVAN

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saat 9.05'te siren seslerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Tatvan Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve şarkıların seslendirilmesinin ardından, program sona erdi.

Törene Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Garnizon Komutanı Arif Settar Afşar, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Abduselam Esen, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ile öğrenciler katıldı.


AHLAT

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saat 9.05'te siren seslerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu'nda devam eden anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahlat Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Kazım Tıkır yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve oratoryo gösterisinin sunulduğu programda, Atatürk'ün hayatı ve ilkeleri anlatıldı.

Törene, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


HİZAN

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saat 9.05'te siren seslerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Hizan Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından, Atatürk'ün biyografisi okundu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve şarkıların Tören, öğrencilerin Atatürk ile ilgili seslendirdikleri şiirlerle devam etti. Son olarak Şehit Öğretmen Abdurrahman Özbağrıaçık Ortaokulu öğrencileri koro halinde şiir söyledi.

Törene, Hizan Kaymakam Yakup Bölükbaşı, Hizan Belediye Başkan Vekili Fatih Yavuz, Hizan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MUTKİ

Atatürk büstünün önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Utku Ergün, Belediye Başkanı Özcan Birlik, Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Erkin, daire amir yanı sıra sivil ve askeri erkan, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi. Atatürk anıtının önündeki törenin ardından Mutki YBO salonunda törene devam edildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.