DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis ve Güroymak'ta Roboski Anması

Videoyu Aç Bitlis ve Güroymak'ta Roboski Anması
A
a

DBP Bitlis Gençlik Meclisi üyeleri, Roboski katliamını kınamak için Kurubulak Mahallesi’nde bulunan Destek Toplum Merkezi’nde sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi.

Gösterimin yapıldığı salona “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız” pankartı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği sinevizyon gösterimi öncesi Roboski’de yaşamını yitiren 34 yurttaş için saygı duruşunda bulunularak, “Çerxa Şoreşê” marşı okundu. Ardından konuşan DBP Gençlik Meclisi üyesi Sidar Yıldız, Maraş’tan Çorum’a, Lice’ye, Soma’dan Roboski’ye kadar devletin katliamlar yaptığını ve bu katliamların yıllardır üstünü örtmek için uğraştığını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından sinevizyonun gösterimi yapıldı.

Güroymak'ta (Norşin) Roboski Anması

Güroymak (Norşin) ilçesinde ise, 34 yurttaşın katledildiği Roboski Katliamı’nın 3′üncü yıl dönümü nedeniyle kitlesel yürüyüş düzenlendi. DBP ilçe binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Roboski Meydanı’na kadar yürüyüşe geçti. DBP ve HDP ilçe yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte sık sık, “Roboskililer mezarda katilleri dışarıda”, ” Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Biji Serok Apo”, “Roboskiyi unutma, unutturma” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından “Çerxa Şoreşe” marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.