DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis Valisi Ahmet Çınar'dan ASKON Bitlis Şubesine ziyaret

Videoyu Aç Bitlis Valisi Ahmet Çınar'dan ASKON Bitlis Şubesine ziyaret
A
a

Valisi Ahmet Çınar, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bitlis Şubesini ziyaret etti.

Tatvan'daki ASKON Şubesini ziyaret eden Vali Çınar, ASKON üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda gündemdeki konulara değinen Vali Çınar, ülke genelinde ve bölgede insanlara istihdam sağlayan iş adamlarına teşekkür etmek istediğini belirterek, ASKON üyelerinin de ekonomik anlamda bölgeye katkı sunacak olan güzel projeler yürüteceklerine inandığını söyledi.

ASKON çalışmaları hakkında Vali Çınar'ı bilgilendiren ASKON Bitlis Şubesi Başkanı Ömer Kara ise kendi ticaretlerini geliştirirken Bitlis ile bağlı ilçelerdeki ticarete de katkı sunduklarını ve bölge istihdama önem verdiklerini belirtti.

ASKON'un Bitlis'teki istihdamının 2 bine ulaştığını ve bölgede daha da büyüyerek güçleneceklerini kaydeden Kara, şöyle konuştu: 

"Siyasi söylemlerin siyasilerin işi olduğuna inanan bizler, şehirdeki çalkantılardan dolayı bir yerde durmamız gerekiyorsa durduğumuz yer Sayın Valimizin yanıdır. Toplantımızda yoğun şekilde rastladığımız bürokratik engelleri konuştuk. Kanuna aykırı bir muamele elbette beklemiyoruz ama gerçek yatırımcı noktasında esnek davranılmasını talep etmekteyiz. Özellikle proje ve destek kapsamında halka inilmesi gerekiyor. Bu konuların tartışılması, projeye dönüştürülmesi, çözüm odaklı çalışacak ticaret platformunun oluşturulması gerekmektedir. Valiliğimizin başkanlığında, Bitlis ile Tatvan ticaret odaları, ilçe esnaf ve sanatkarlar odaları ve ASKON Bitlis Şubesininde içinde olacağı bir platformun oluşturulmasını ve şehirde tıkanan ekonominin önünün açılmasını talep etmekteyiz."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.