Losev

Bitlis'te Valilik Kupası Kayak Yarışması başladı

Videoyu Aç Bitlis'te Valilik Kupası Kayak Yarışması başladı
A
a

Bitlis Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen "Valilik Kupası Kayak Yarışması" başladı.

Bitlis merkezdeki bulunan El-Aman Hanı mevkisinde düzenlenen kayaklı koşu ile Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'nde yapılan alp disiplini ve snowboard yarışmalarına, yaklaşık 100 sporcu katıldı.

5 kategoride düzenlenen yarışmalara katılan sporcular, dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

El-Aman Hanı mevkisinde yarışmaları başlatan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis'in kar ve kışının bol olduğunu belirtti.

Kar ve kışın fazla olmasının kayak sporcuları için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"Bitlis'te hem milli hem de amatör olarak çok iyi kayakçılar var. İlimizde 3 kayak tesisi bulunuyor. El-Aman Hanı kayak pistindeyiz. Bugün burada Valilik Kupası adı altında gençler, yıldızlar, bayanlar, erkekler ve minikler olmak üzere 5 kategoride kayaklı koşu müsabakası yapılıyor. Tabi kar ve kışı bol olan Bitlis'te, kayak yarışlarına çok şükür çocuklarımızın ve gençlerimizin büyük ilgisi var. Dolayısıyla çok sayıda hem milli hem amatör hem de hobi olarak bu işi yapan kayakçılarımız var. Yarışmaların ardından dereceye giren sporcularımızı ödüllendireceğiz."

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ise yarışmalara yaklaşık 100 kayakçının katıldığını belirterek, her kategoride 5 erkek ve 5 bayan sporcunun yarıştığını dile getirdi.

Alp disiplininde yarışan Ömer Faruk Balaban ise 8 yaşından beri kayak yaptığını ifade ederek, Bugün burada yapılan yarışlarda çok zorlu rakiplerimiz vardı. Yaklaşık 1 kilometrelik pistte 33: 88 dereceyle birinci oldum. Çok mutluyum" diye konuşt

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.