Losev

Bitlis'te kadınlara yönelik kanser taraması

Videoyu Aç Bitlis'te kadınlara yönelik kanser taraması
A
a

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), kadınlara yönelik kanser taraması yaptı.

Bitlis KETEM görevlisi Dr. Cansen Aydın yaptığı açıklamada, ilçedeki kadınları rahim ağzı, meme ve bağırsak kanseri taramasından geçirdiklerini söyledi.
 
Günlük ortalama 30 kişiye kanser taraması yaptıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
"KETEM polikliniğimizde rahim ağzı kanseri taramasını 5 yılda bir yapmaktayız. Rahim ağzı kanseri ancak smear testi ile erken tanısı konulabilir ve erken tedavi edilebilir. Meme kanseri taramasını ise 35 yaş üstü kadınlara yapıyoruz. Meme kanseri için 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi çekiyoruz. 50 yaş üstü kadınlara ve erkeklere yönelikte ise bağırsak kanseri taramasını yapıyoruz."
 
Kanser taramalarının vücuda hiçbir yan etkisinin olmadığını belirten Aydın, erken teşhis için her kadının kendilerine başvurarak tarama yapması gerektiğini ifade etti.
 
Aydın, "Kanser tarama sonuçlarını  Ankara 'ya gönderiyoruz. 15 günde sonuçlar elimize ulaşıyor. 30 yaşını doldurmamış kadınlar ise bilgi amaçlı bize başvurabilir. Kanser belirtilerinden biri de aşırı kilo kaybıdır. Hasta, 6 ay içinde çok fazla kilo kaybı yaşıyorsa hemen bize başvurmalı" diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.