Losev

Bitlis MESEM: Çırak Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor

Videoyu Aç Bitlis MESEM: Çırak Öğrenci Kayıtları Devam Ediyor
A
a

30 Eylül’de son bulacak olan çırak öğrenci kayıtları devam etmektedir. Bütün meslek dallarında 1 Temmuz itibarıyla başlayan çırak öğrenci kayıtları, 30 Eylül’de sona erecektir.

Çırak öğrenci kaydıyla ilgili açıklama yapan Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şah Marhan, 3308 Mesleki Eğitim Kanunu gereği çırakların, Mesleki Eğitim Merkezlerine yazılmaları yasal zorunluluk olduğunu ifade etti.

Ayrıca bir şekilde örgün eğitim dışına çıkmış ve okuma fırsatını kaçırmış olan herhangi bir iş yerinde çalışan kişilerin, edindikleri mesleklerini eğitimle buluşturmaları ve eğitimle bezemeleri, kendileri için büyük bir katkı olacağını söyledi.

Marhan, bir kişinin piyasada etkili olabilmesi için, “iş ve insan ilişkileri” noktasında da kendisini geliştirmesinin elzem olduğunu ve bu minvalde kişinin kendisini geliştirebilmesi ancak eğitimle olabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra, çırak öğrenci olarak yazılanlar, bütün öğrenci haklarından yararlandıkları gibi, sigortaları da okul tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Marhan, çırak öğrenciler, il merkezinde Mesleki Eğitim Merkezine, ilçelerde ise, Halk Eğitim Merkezlerine uğrayarak başvurularla ilgili geniş bilgi alabileceklerini ve 30 Eylül’e kadar kayıt başvurusunda bulunmaları gerektiğini vurguladı.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.