DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis İl Tarım Müdürlüğü'nden tohumluk üretim alanlarının kontrolü

Videoyu Aç Bitlis İl Tarım Müdürlüğü'nden tohumluk üretim alanlarının kontrolü
A
a

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek sertifikalı tohumluk üretim alanlarını gezdi.

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vahap Şimşek Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz İlçelerinde üretimi yapılmakta olan sertifikalı patates tohumluğu üretim alanlarını Tohum Kontrolörleri Ziraat Mühendisi Bayram Baran, Ziraat Mühendisi Fikret Akdeniz ve Bitki Sağlığı Uzmanı Tuğba Esen Ergin ile birlikte ziyaret etti. 

Tarla kontrollerini yerinde inceleyen Vahap Şimşek yaptığı açıklamada;

“İlimizde 2008 yılından beri sertifikalı tohumluk üretimi yapılmakta olup 2016 yılı itibari ile ilimizde 12 Sertifikalı Tohumluk Üreticisi bulunmakta, sertifikalı tohumluk olarak 2.500 dekar alanda patates, 342,5 dekar alanda buğday ve 587 dekar alanda fiğ tohumluğu üretimi gerçekleştirilmektedir. Tarlalar İl Müdürlüğümüzde görevli Tohumluk Kontrolörleri tarafından hastalık ve zararlı etmenleri yönünden ilgili yönetmelik ve talimatlar kapsamında rutin olarak denetlenmektedir. Sertifikalı tohumluk patateslerin son tarla kontrolü aşamasında verim tahmini yanında hastalık ve zararlılar yönünden analiz yapılmak üzere yumru numuneleri alınarak Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmektedir. Nihai olarak depo kontrollerinden sonra ürünlerimiz sertifikalandırılmaktadır.  Bu durum, bölge çiftçilerimizin hastalık ve zararlılardan ari ve verimi yüksek tohuma ulaşmalarını sağlamakta olup İlimiz için büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca Sertifikalı tohumluk üreticilerimize teşvik için Bakanlığımızca da destekler verilmektedir.” dedi. 

Daha sonra tohumluk üreticilerimizle bilgi alışverişinde bulunan İl Müdürü Vahap Şimşek hayırlı ve bol kazanç temennilerinde bulunarak ayrıldı. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.