DEM Bitlis Belediye
Losev

Kılıçdaroğlu: Annelere cop kalkmaz, saygı duyulur

Videoyu Aç Kılıçdaroğlu: Annelere cop kalkmaz, saygı duyulur
A
a

CHP lideri Cumartesi Anneleri ve çocukları açlık grevinde olan annelere uygulanan polis şiddetine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi Anneleri ve çocukları cezaevinde açlık grevinde olan annelere polisin uyguladığı şiddete sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bir anneye yapılacak tek şey vardır, ona saygı duymak” dedi.

CHP’nin TBMM Grubu toplantısında konuşan CHP lideri, Galatasaray’da açıklama yapmaları polis tarafından engellenen Cumartesi Anneleri’ni gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

‘OĞLUMUZUN KEMİKLERİNİ VERİN DİYORLAR’

“Tam 24 yıldır Cumartesi Anneleri çocuklarını arıyorlar. Ne oldu bunların çocuklarına? Bir daha çocuklarından haber alamadılar. Her siyasi görüşten anneler olduğunu da ifade edeyim. Oğlumuzun kemiklerini verin diyorlar. Bari gidip Fatiha okuyalım diyorlar. Bunu istiyorlar. Buna bile tahammül edilemedi. Biber gazıyla, copla bu anneleri dağıttılar. Devlette söz sahibi olanların bu annelerin talepleri yerine getirmesi gerekmiyor mu? Sen burada oturma deyip copluyorlar. Hangi ahlak bu annelerin üzerine sopayla gider?”

Kılıçdaroğlu, çocukları açlık grevinde olan annelerin cezaevleri önünde beklerken polis tarafından darp edilmelerine de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Çocukları ölmesin diye hapishane önünde bekleyen anneleri de copluyorlar, onları da aşağılıyorlar. Çocuğun kabahati olabilir, kusuru olabilir ama kimse unutmasın onun bir annesi var ve onun için en değerli varlık. Annenin çocuğunun ölmemesi için kapıda beklemesinden doğal ne olabilir. Hangi anne göz göre göre çocuğunun ölmesini ister. Yazıktır günahtır, bir anneye el kalkmaz, bir anneye cop kalkmaz, bir anne dövülmez. Bir anneye yapılacak tek şey vardır, ona saygı duymak. Sorsanız, cennet annelerin ayaklarının altındadır diyecekler. Peki cennetin ayakları altında olduğu bir anneye siz nasıl cop vuruyorsunuz, nasıl sürüklüyorsunuz. İktidar sahipleri bunu düşünüyor mu? İktidar sahipleri polislere talimat veriyor, bunları dağıtın diyor. Sözde inançlı kişilermiş gibi geçiniyorlar. Hangi inanç vardır ki anneye el kaldırmayı doğru kabul eder.”

AHMET ERHAN’IN ŞİİRİNİ OKUDU

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında Ahmet Erhan’ın ‘Oğul’ adlı şiirinden bir bölümü okudu:

“Anne ben geldim, ağdaki balık
Bardaktaki su kadar umarsızım
Dizlerin duruyor mu başımı koyacak?
Anne ben geldim, oğlun, hayırsızın..”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.