Losev

Bitlis Belediyesi tarafından kanserle mücadele ve erken tanı semineri

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi tarafından kanserle mücadele ve erken tanı semineri
A
a

Bitlis Belediyesi ile Halk Sağlığı tarafından ortaklı olarak Belediye hizmet binası konferans salonunda ‘Kanseriyle Mücadele ve Erken Tanı Semineri’ düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak Dr. Kadriye Çapraz katıldı. Kanser tedavisinde erken tanının önemine dikkat çekilen seminerde , kanserden korunma yolları, erken tanı ve tedavi noktasında yapılması gerekenlerle ilgili çeşitli sunumlar yaptı.

Muayeneden korkmayın geç kalmaktan korkun

Gelişen sanayi ve teknolojiyle birlikte kanser vakalarının da her geçen gün arttığını belirten Dr. Kadriye Çapraz erken tanının çok önemli olduğunu ve hayat kurtardığını belirtti. Prostat kanseri konusunda da katılımcıları bilgilendiren Dr. Kadriye Çapraz şunları söyledi: “ Erkekte 50 yaşından sonra en sık görülen kanser türü prostat kanseridir. Prostat kanseri tanısının koyulabilmesinin yegâne yolu prostat kontrolünden geçmektir. Burada amaç; ileri yaşlarda oluşma riski oldukça yüksek olan kanseri, önceden teşhis ederek hastalığı tamamen tedavi edebilir bir evrede yakalamaktır. Prostat kanserinin belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz; idrar yapmada güçlük, idrar akımında yavaşlama, ince idrar yapma, idrara başlamada gecikme veya bekleme, eskiye göre daha sık idrar ihtiyacı hissetme, gece uykudan uyanarak idrara gitme, idrarı tam boşaltamamış hissi duyma, ani idrar sıkışması hissetme, idrar kaçırma, idrarda ya da menide kan görme, sırt kalça ve bacaklarda önceden var olmayan ağrılar duymaya başlama, istemsiz kilo kaybı ve iştahsızlık

“Erken tanı hayat kurtarır”

Katılımcı olarak katılan Dr. Kadriye Çapraz seminerin sonunda belediye çalışanlarının kanser konusunda sordukları soruları cevaplayarak kendilerini konu ile alakalı detaylı bir şekilde bilgilendirdi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.