Losev

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

Videoyu Aç Bitlis Belediyesi Eş Başkanları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı
A
a

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Nevin Daşdemir ve Hüseyin Olan , 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, eğitim sisteminin son dönemde yap-boz tahtasına döndüğüne işaret eden Eş Başkanlar, eğitim emekçilerinin üzerindeki politik ve ekonomik baskıların da arttığını, böylesi bir durumda sağlıklı bir eğitim ortamı tesis etmenin zorlaştığını vurguladılar.

 
Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Nevin Daşdemir ve Hüseyin Olan , 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ortak bir açıklama yayınladı. Eğitim alanında çalışan emekçilerin, son dönemde adeta yap-boz tahtasına dönen eğitim sistemi içerisinde sağlıklı ve istikrarlı bir eğitim-öğretim olanağı bulamadıklarını vurgulayan Eş Başkanlar Daşdemir ve Olan, sistem değişikliklerinin en çok da öğrencileri etkilediğinin altını çizdiler.
 
Eğitim emekçilerinin, ekonomik sorunların yanı sıra bağlı oldukları sendikal hareket üzerinde ya da siyasi nedenlerle baskı altında olduklarını da dile getiren Eş Başkanlar Daşdemir ve Olan, ortak açıklamalarını şöyle sürdürdüler: “Egemen siyasete muhalif olan ya da birilerinin beğenmediği sendikalara üye olan eğitim emekçileri üzerindeki baskılar artarak devam ediyor. Sendikal faaliyetleri suç kabul ediliyor ve haksız ithamlarla yargı önüne çıkarılıyorlar. Gün geliyor öğretmenler idarecilerinin fiziksel müdahalesine maruz kalıyorlar. Velilerle karşı karşıya bırakılıyor ve güven ortamından yoksun bir çalışma ortamı içine itiliyorlar. Kısacası eğitim emekçilerimiz sürekli hırpalanıyorlar. Eğitimde yaşanan bu kaos ortamının bir an önce sona ermesi için tüm yetkilileri 24 Kasım vesilesi eli bir kez daha göreve davet ediyor, bütün eğitim emekçilerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.