Losev

Bitlis Barosu Elçi'nin öldürülmesini protesto etti

Videoyu Aç Bitlis Barosu Elçi'nin öldürülmesini protesto etti
A
a

Bitlis Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti.

Bitlis Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Enis Gül, hazırlanan basın metnini okudu.

Gül, bütün mesleki hayatını akılla, vicdanla ve cesaretle, karanlığı dağıtmak ve adaleti sağlamak çabasıyla geçiren Tahir Elçi'yi karanlık bir saldırıyla kaybettiklerini söyledi.

Elçi'nin nerede bir hak ihlali varsa bir hak savunucusu olarak orada bulunduğunu, dokunulmaz denilen konulara dokunduğunu belirten Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Barışçıl ve özgür bir ülkenin hayali peşinden gitti. Her zaman 'barış' dedi, en zor koşullarda barış ısrarından vazgeçmedi. Bütün değerleriyle insanın, doğanın hakkını savundu, ama bunun bedelini ağır bir şekilde ödedi. Tahir Elçi yaşamının pusulası olan ve son açıklamasının son sözleri artık bizlerin emanetidir. Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz. Bu emanete sahip çıkacağız. Ancak bizler dostları ve meslektaşları olarak Tahir Elçi'nin güpegündüz, insanların gözü önünde katledilişinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Hakikat ortaya çıkana ve adalet sağlanıncaya kadar bu katliamın takipçisi olacağız. Çünkü bu devletin Tahir Elçi'ye ve dün cenazesine katılan on binlerce insana hakikati ortaya çıkarma ve adaleti sağlama borcu var."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.