Losev

BİGACEM Sansüre ve gazetecilere yapılan saldırılara karşı açıklama yaptı

Videoyu Aç BİGACEM Sansüre ve gazetecilere yapılan saldırılara karşı açıklama yaptı
A
a

Bitlis’te haber sitelerine yapılan engellenme ve Türkiye geneli gazetecilere yapılan saldırılar ve son olarak Silvan’da Özel harekat polisinin bir gazetecinin başına silah dayayarak tehdit ettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (BİGACEM) İlhan Karabulut yazılı bir açıklama yaptı.

BİGACEM Başkanı Karabulut’un Yaptığı açıklama şöyle:

Basın ve Kamuoyuna

Medya ya bu kadar sansürün uygulandığı, gazetelere ve gazetecilere yapılan saldırılarının yoğunlaştığı, rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde basın yayın kurumlarına yapılan saldırılar, Ahmet Hakan meslektaşımıza yapılan saldırı hafızamızda canlıyken, Bitlis’teki yerel sitelerin erişime engellenmesi basın özgürlüğünü ve medya mensuplarını derinden etkilemiştir.

Son olarak Silvan’da özel harekat polisinin bir gazeteci meslektaşımızın, kafasına silah dayayarak tehdit ettiği görüntüleri ortaya çıkmıştır. Yapılan bu saldırının sadece bir gazeteci meslektaşımıza değil Türkiye’deki bütün basın emekçilerine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. BİGACEM olarak bu tür olayları kınıyor ve gazeteci meslektaşlarımızın rahat bir ortamda mesleklerini idame etmelerinin talebinde bulunuyoruz.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.