Eren Holding’in Bitlis’teki Dev Projesi İçin İmzalar Atıldı Eren Holding’in Bitlis’teki Dev Projesi İçin İmzalar Atıldı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan heyet İmralı'ya giderken, Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve İmralı'daki diğer hükümlü yakınlarının görüşme başvurusu dün Bursa Cumhuriyet Savcılığınca, izin verilmediği belirtildi.
KCK'nın geri çekilmenin durdurulduğunu açıklaması sonrasında gözler İmralı'da yapılacak olan BDP-Öcalan görüşmesine çevrilirken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti 10. ziyaret için bugün İmralı adasına hareket etti. İstanbul'dan Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına hareket eden BDP heyeti'nin görüşmesi, KCK'nın geri çekilmeyi durdurması ve hükümetin açıklayacağını söylediği demokratikleşme paketi açısından önemli bir ziyaret olarak görülüyor. BDP heyeti Adalet Bakanlığından alınan izin ile bir önceki görüşmede Öcalan ile fotoğraf çektirmiş ancak, fotoğraf Bakanlık ile anlaşma sağlanmadığından şimdiye kadar yayımlanamadı.
AİLELERE, 'GEMİ FAALİYETİ YAPILMAYACAK'DENİLEREK İZİN VERİLMEDİ
BDP heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına hareket ederken, Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve İmralı'da bulunan diğer hükümlülerin yakınlarının yarın İmralı adasındaki yakınları ile görüşme talepleri Bursa Cumhuriyet Savcılığınca rededildi. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Şeymus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ile kızı Nalan Poyraz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu'nun İmralı Adası'na giderek yakınlarıyla görüşmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na öncekigün yaptığı başvuru, 'Gemi faaliyeti yok' gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.