Yaban hayvanlar için jandarma ekipleri doğaya yem bıraktı Yaban hayvanlar için jandarma ekipleri doğaya yem bıraktı
Türkiye'de ilk profesyonel sosyal medya birimi kuran BDP, doğrulanmış, resmi facebook sitelerini aktifleştirerek, sosyal medya atağına başlıyor. Bu kapsamda oluşturulan BDP Sosyal Medya Platformu, 'Bilmek özgürlüktür' sloganıyla çalışmalarının startını verdi.
Çalışmalar kapsamında BDP milletvekillerinin görüşlerini anlattığı spot film çekildi. Platform, 'facebook.com/BDPgenelmerkezi', 'twitter.com/BDPgenelmerkez', 'facebook.com/BDPenglish', 'twitter.com/BDPenglish' hesapları üzerinden yeni dönemde sosyal medya alanında kamuoyunu bilgilendirecek. Twitter hesabını takip eden yurttaşlar, anlık duyurulara ve çağrılara ulaşabilecekler. İngilizce facebook ve twitter hesaplarıyla ise uluslararası kamuoyunun BDP'yi direk takip etme imkanı sağlanıyor.
Milletvekilleriyle canlı yayın
Platform, hesaplar üzerinden açıklamalar, duyurular ve milletvekillerinin mesajlarını vermenin yanı sıra kamuoyuna BDP'nin sesini ulaştırmak için ayrıca 'youtube.com/BDPgenelmerkez' hesabı üzerinden milletvekilleri ve eş genel başkanlar ile canlı yayınlar yapacak ve BDP'nin mesajı kamuoyuna direkt ulaştırılacak. Ayrıca partinin doğrulanmış kurumsal sayfasının takipçilerinin mesajları da alınarak değerlendirilecek. Bu şekilde yurttaşlar direk önerilerini partiye iletebilecekler.
Öte yandan BDP Sosyal Medya Platformu'nun yeni bloğu olan 'barisgundemi.blogspot.com' sadece BDP'li seçilmişlerin değil, 'barış sürecine' katkı sunmak isteyen tüm kesimlerin yazılarıyla daha da zenginleştirildi.