Losev

Başkan Aksoy'dan Tatvan'da kalkışma girişimi açıklaması

Videoyu Aç Başkan Aksoy'dan Tatvan'da kalkışma girişimi açıklaması
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, ilçede dün akşam saatlerinde yaşanan "Tatvan'da kalkışma girişimi" iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Aksoy, dün gece yetkili mercilerden ilçede "kalkışma girişimi" olduğu yönünde aldıkları bilgilere istinaden halkı bilgilendirerek meydanlara demokrasiye sahip çıkmaya davet ettiklerini söyledi.

Tatvan halkıyla birlikte 16 gündür meydanlarda demokrasi nöbetleri tuttuklarını ifade eden Başkan Aksoy, "Dün akşam biz meydanlarda iradeye sahip çıkma nöbeti tutarken yetkililer tarafından bize bir duyum geldi. Yetkililer de, kendilerine ulaşan bir duyumu bizimle paylaştılar. Dediler ki kışlada bir hareketlilik var, onun için Tatvan halkı nöbetine sahip çıksın, kalabalık bir şekilde gelsinler, nöbet alanın bulunduğu yere ve orada demokrasiye, iradelerine tekrar sahip çıksınlar. Bunun için bizde halkımıza mesajlar attık, belediyeden anonslar yaptık. Dedik ki bugün hareketli bir gün dolayısıyla sizi de alana davet ediyoruz. Bunu duyan halkımız yaklaşık 17 gündür bütün çağrılarımıza olumlu cevap veren, bizleri alanda yalnız bırakmayan bu nöbeti tutan bütün Tatvan halkı büyük bir coşkuyla büyük bir kalabalıkla alana akın ettiler. Hükümetine, iradesine, devletine, Cumhurbaşkanına, ülkesine ve milletine sahip çıktılar.

Bir daha şunu haykırdılar "15 Temmuz akşamından sonra dün gece biz darbecilerin her zaman karşısındayız." Darbe lafını duyduğumuz zaman, darbeye kalkıştı lafı geçtiği zaman dahi biz sokaklara dökülür, ülkemize sahip çıkarız. Bu anlamda dün akşamda 8 - 10 bin kadar vatandaşımız bu refleksle meydanda toplanarak ülkesine, vatanına, devletine sahip çıktı. Oradaki toplanma da, darbe girişimi niyetinde olan darbecilere yönelikti. Bu duyarlılıktan ötürü ben halkıma canı gönülden teşekkür ediyorum, biz kendilerine minnet borçluyuz. Çünkü demokrasinin hakim olması ve darbenin püskürtülmesinde en önemli payı halkımıza borçluyuz. Gerçekten halkımız darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda destanlar yazmıştır. Dün yaşanan olayda da Tatvan halkımız olası bir darbe girişimine karşı nasıl bir tepki vereceğini tekrardan göstermiştir. Ancak halkımız her hangi bir taşkınlık yapmamış, hiç bir yere zarar vermemiştir. Halkımız ellerinde Türk bayraklarıyla ve araçlarıyla demokrasiye sahip çıkmışlardır. Bizim askerlerimizle, vatan evlatlarımızla ilgili bir sorunumuz yok. Bizim tek sorunumuz darbeci zihniyette olanlarladır. Bu anlamda demokrasi nöbetlerimizde ilçemizden geçen askerlerimizi her defasında bağrımıza bastık. Benim oğlumda şuanda asker, dolayısıyla biz askerin tırnağına bile zarar gelmesin istemeyiz. Bu yüzdende hiç bir provokasyon ve taşkınlığa mahal vermeden demokrasi nöbetlerimiz son gününe kadar devam edecektir.

Bu olayları biz kendiliğimizden planlamış değiliz, biz yetkililerimizden almış olduğumuz bilgilere istinaden ve kuvvetli delillere dayandırarak tedbir aldık. Eğer tehlike yoksa, 17,18 gündür neden demokrasi nöbetindeyiz?, Cumhurbaşkanımız neden 7 Ağustos'a kadar alanları terk etmeyin diyor?. Demek ki halen bir tehlike söz konusudur. Zaten bu yüzdendir ki yetkililerden gelen her durum ve duyumu değerlendiriyoruz. Tabi ki ilk günkü gibi darbe kalkışmaları olmayabilir ama her türlü suikast girişimi olabilir, provoke etme durumu olabilir, içinde hala darbe hevesi olanlar tarafından bir girişim olabilir. Bu yüzden de yetkililerden bize gelen her bilgiyi dikkate almak zorundayız. Neticede de biz yetkililerden aldığımız bu duyumlar üzerinden halkımızı bilgilendirmek zorundayız. Biz her detayı atlamadan darbecilerin oyunlarını bozmak zorundayız. İnşallah halkımızın bu desteği olduğu sürece tüm hain ve darbeci girişimleri hep birlikte bertaraf edeceğiz." diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.