Losev

Arınç’tan yanıt: Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım

Videoyu Aç Arınç’tan yanıt: Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım
A
a

Bülent Arınç CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamalar nedeniyle AK Parti’ye yakın isimler tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere 6 sayfalık yanıt verdi. Arınç, “Söylediklerimin arkasındayım,” dedi.

Milli görüş çizgisinden gelen, AK Parti kurucuları arasında yer alan eski bakan Bülent Arınç, yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere toptan yanıt verdi.

Arınç, hükümete yakın çevrelerin tepkilerine yanıt olarak,  “Bu daha başlangıç” mesajı verirken, yaptığı 6 sayfalık açıklamada, “Yaklaşık iki saat süren programda, bildiğim ve bizzat şahit olduğum olayların çok küçük bir bölümünü, en doğru şekilde anlattım,” dedi ve söylediği her sözün sonuna kadar arkasında olduğunu vurguladı.

Arınç, “Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor,” dedi.

Arınç, bir dönem Taraf gazetesinde yazan, şimdilerde ise Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Hilal Kaplan’ın, kendisi için, ihanetle adı özdeşleşmiş Amerikalı Lawrenc’e gönderme yaparak “Manisalı Lawrenc” sözlerine de yanıt verdi.

Kaplan hakkında dava açacağını söyleyen Arınç, “Program sırasında ‘troliçe’ sözleriyle kimi kastettiğimi herkes çok iyi biliyordu. Nitekim yarası olan gocundu ve daha program bitmeden şahsıma hakaret etti. Benim kastım, bu kadın yazar ve onu gibi kişilik hakkı, edep, saygı, sorumluluk bilmeyen ve hoşgörü tanımayan kişilerdir,” dedi.

Arınç eleştirileri nedeniyle kendisini hedef alan hükümete yakın medyaya için de, “Programdan sonra belki de aldıkları talimatla eski çınarı yıkmak hevesiyle manşetlerden, tv programlarından, gazete köşelerinden, sosyal medya ve diğer mecralardan şahsıma yönelik başlatılan linç kampanyası heves sahiplerinin kursaklarında kalabilir. Zira tez canlı bazı arkadaşlarımızın iddialarıyla gerçekler arasında pamuk ipliği kadar bile bir bağ yokken bu kampanya yine size döner ve cümle alem size güler,” dedi.

“Siyasi hayatım boyunca akçeli ökçeli işlerde adım hiç geçmedi” ifadesi de Arınç’ın açıklamasında dikkat çeken noktalardan biri oldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.