DEM Bitlis Belediye
Losev

Anayasa teklifinin ilk maddesi kabul edildi

Videoyu Aç Anayasa teklifinin ilk maddesi kabul edildi
A
a

Anayasa değişiklik teklifinin ilk maddesi Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.

Anayasa değişiklik teklifinin birininci maddesi Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi. Mahkemelerin bağımsızlık ibaresine tarafısızlık ilkesi de eklendi.

İLK MADDE KABUL EDİLDİ

Komisyonda anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesi kabul edildi. İlk maddede anayasanın "yargı yetkisi" başlığında değişikliğe gidiliyor. Yargı yetkisinin, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hüküm, "bağımsız ve tarafsız" mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değişiyor.

BAHÇELİ VE YILDIRIM BİR ARAYA GELMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi akşam saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli anayasa değişiklik teklifiyle ilgili bir araya gelmişti.


45 DAKİKA SÜRDÜ

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki görüşmede, anayasa değişiklik teklifi çalışmaları ve terörle ilgili bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmede, anayasa değişiklik teklifi ve terör konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.