DEM Bitlis Belediye
Losev

Altan Tan: PKK’nin de, PYD'nin de, Türkiye’nin de Ortadoğu siyaseti çökmüştür

Videoyu Aç Altan Tan: PKK’nin de, PYD'nin de, Türkiye’nin de Ortadoğu siyaseti çökmüştür
A
a

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, hem Türkiye’nin, hem PKK’nin, hem de PYD’nin Suriye ve Ortadoğu politikasının çöktüğünü öne sürdü.

Rûdaw’a konuşan Altan Tan, Türkiye’nin Suriye ve Ortadoğu politikasının yanlış olduğunu savunarak, Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ‘Başımıza gelen birçok şey Suriye politikası sonucu” sözlerine atıfta bulundu ve Türkiye’nin bir yanlışı başka bir yanlışla düzeltmek istediğini öne sürdü.

PKK ve PYD’nin de Suriye ve Ortadoğu siyasetini yanlış okuduklarını savunan Tan, PYD ve PKK’nin olası bir Kürt koridoru oluşturması durumunda ABD’nin buna destek vereceğini hesapladığı, lakin bunun böyle olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye’nin Ortadoğu, Suriye ve Kürt siyasetini, yeniden inşa etmesi gerektiğini söyleyen Tan, “PKK’nin, PYD’nin HDP’nin, KDP’nin, Yekiti’nin bütün bir Kürt siyasetinin de yeni okumalarla, yeni analizlerle, yeni durum tespitiyle yeni bir Kürt siyaseti, Suriye ve Türkiye siyaseti ortaya koymaları lazım. Suriye’de Kürtler’in El Cezire merkezli, Kamışlo merkezli siyasi hak ve hukuklarının garanti altına alınması lazım” diye konuştu.

Tan, çözüm süreci konusunda  silahların susması, demokratik mücadelenin öne çıkması haricindeki hayallerin de hem Türklere hem Kürtlere zarar vereceğini savundu.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.