DEM Bitlis Belediye
Losev

Akşener yeni parti çalışmalarına başladı

Videoyu Aç Akşener yeni parti çalışmalarına başladı
A
a

MHP Genel Başkan adayı olan ancak partiden kesin şekilde ihraç edilen Meral Akşener'in yeni parti çalışmalarına başladığı ileri sürüldü.

Bahçeli'nin karşısında Genel Başkan adayı olan ancak partiden ihraç edilen Akşener, yeni parti kurmak için çalışmalarına başladı.

Aydınlık'tan Sabahattin Önkibar, "Mahkeme ihraca itirazı dün reddetti ve Meral Akşener ile Ümit Özdağ'ın MHP sayfaları kapandı. Bu şekilde yeni siyasi oluşumun önü açıldı ki Akşener taraftarları zaten epeydir bunun üzerinde çalışıyordu. Evet Meral Akşener önderliğinde yeni parti eşiktedir lakin Ümit Özdağ'ın ne yapacağı meçhul zira o konuda bir tepki vermedi. Akşener'in kurmaylarından bazıları Demokrat Parti çatısı derken, diğerleri yeni parti yeni hava demek diyor. Kesinleşen husus Meral Akşener hareketinin milliyetçi-muhafazakar eksenli merkez bir sağ parti olacağı. Harekete geçme noktasında söylenen Başkanlık referandumu öncesi ki, red kampanyaları ile partinin büyüyeceklerine inanıyorlar" iddiasında bulundu. KRT TV'de Çağlar Cilara'nın sunduğu programa bağlanan Akşener'e yakın isimlerden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise "Şu anda MHP bizim partimizdir. Ben de partinin üyesiyim. Hem hukuki bağı olan üyelikle MHP'ye bağlıyım, hem de siyasi geçmişim itibariyle de Ülkücü ve milliyetçi hareketçiyim. Önümüzdeki dönemde ne olur bilmem. Eskiler demişler ki siyasette 24 saat uzun zamandır. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel söyler. Ama yorumum şudur; MHP'yi yöneten akıl, MHP'ye kazandıracaklarından ziyade en büyük siyasi rakiplerine sağlayacakları fayda üzerine bir siyasi strateji teşekkül ettiriyor. Bir Ülkücü olarak bunun kabul edilebilecek bir yanı yoktur" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.